Joachim 1

Ex-vrouw prins Joachim opgelucht na zijn ontslag uit ziekenhuis

De jongste zoon van koningin Margrethe kwam met een bloedstolsel in de hersenen in een Frans ziekenhuis te liggen. Na een spoedoperatie en een tijd van onzekerheid, knapte de prins voldoende op om naar huis te mogen.

Slechts enkele dagen voordat het noodlot toesloeg, vierde de familie nog samen de verjaardag van zoon Felix. Joachim hertrouwde in 2008 met Marie Cavalier, daarvoor was hij 10 jaar getrouwd met Alexandra. Samen kregen ze zoons Felix en Nikolai. Alexandra en Joachim gaan nog altijd goed met elkaar om en vieren dus ook gelegenheden zoals familieverjaardagen gezamenlijk.

Alexandra vertelt nu aan een Deens blad dat ze “enorm geschrokken” is van wat er gebeurd is. Joachim werd in juli met spoed in Toulouse opgenomen, hij bleek een bloedstolsel in de hersenen te hebben. Eventjes werd gevreesd voor hersenschade of andere permanente schade, gelukkig bleek kort erna dat de prins naar verwachting volledig herstelt. En afgelopen dinsdag mocht hij het ziekenhuis verlaten.

“We zijn enorm opgelucht dat hij nu uit het ziekenhuis is ontslagen. Het kwam als een grote schok voor ons want we hadden net een aantal fantastische dagen samen doorgebracht op Château de Cayx”, aldus Alexandra. het chateau is hun Franse landgoed, waar dus ook de verjaardag van Felix gevierd werd.

Joachim op het Franse landgoed. Met zoons Felix en Nikolai – uit zijn eerste huwelijk. En zoon Henrik en dochter Athena – uit zijn tweede en huidige huwelijk.

Joachim 1

Een archieffoto van Alexandra Christina Manley, ex-vrouw van Joachim. En nog altijd goed bevriend van de Deense koninklijke familie.

Denmark Royalty

Lees ook:

Denen tonen sympathie voor Joachim, die lange tijd het zwarte schaap was

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @detdanskekongehus

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen