×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dit doet kroonprins Haakon tijdens de dweilpauze

  Van het wk schaatsen in Hamar

  Dit doet kroonprins Haakon tijdens de dweilpauze

  Haakon, kroonprins van Noorwegen, is aanstaande vrijdag aanwezig bij de start van de wereldkampioenschappen schaatsen.


  De wedstrijden vinden plaats in Hamar, in stadion Vikingskipet, oftewel: het Vikingschip. Een hal die gebouwd is naar de vorm van een Vikingschip, een mooie knipoog naar de Noorse geschiedenis.

  Haakon treedt op als regent voor zijn land wanneer zijn vader, koning Harald (83), dat niet kan. En aangezien koning Harald onlangs kampte met gezondheidsproblemen, is het al meermaals voorgekomen dat Haakon acte de présence gaf. Onlangs nog ontving hij de president van Ghana voor een officieel bezoek aan Noorwegen.

  LEES OOK:

  Vrijdag zal de kroonprins tijdens een dweilpauze een ontmoeting hebben met twee Noorse schaatsers en ook met twee vrijwilligers. Na afloop van de wedstrijden die Haakon bijwoont, is hij ook nog bij de medaille-uitreiking aanwezig.

  LEES OOK:

  Een week vol sneeuw- en ijspret, Royalty houdt je op de hoogte van wintersportende Oranjes, juichende Scandinavische royals bij schaatswedstrijden en prachtige kiekjes uit de oude doos van skiënde prinsessen. Blijf ons volgen!

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  25 februari 2020 - 10:27