Deze Deense prins eet vandaag een taartje

In Denemarken wordt een royal verjaardag gevierd vandaag. Ook benieuwd welke prins de kaarsjes mag uitblazen? Lees dan vooral even verder.

Het gaat om de jongere broer van kroonprins Frederik: Joachim. Hij viert vandaag zijn 52ste verjaardag. De prins is een tijdlang toch behoorlijk met de nek aangekeken geweest. Dit omdat hij naar Frankrijk vertrok (zijn echtgenote, Marie, is Française) en niet zoveel taken meer voor Denemarken vervulde, terwijl hij wel een toelage bleef ontvangen.

Een en ander is redelijk gladgestreken inmiddels. En Joachim kreeg enorm veel steun en sympathie toen hij afgelopen zomer werd getroffen door een hersenbloeding. Daarvan is hij inmiddels goed hersteld. Hij werkt ook weer, een nieuwe baan op de ambassade in Parijs. Met zijn echtgenote Marie heeft hij een zoon en een dochter: Henrik en Athena. Uit zijn eerste huwelijk met Alexandra heeft hij zoons Nikolai en Felix.

Het Deense hof deelt vandaag een gloednieuwe portretfoto van de prins. Dat wordt vaker gedaan als een royal jarig is. Heb je zelf ook een feestje te plannen? Misschien is dit bonte pakket met versieringen wel iets voor jou!

Gefeliciteerd en een mooi, gezond nieuw levensjaar gewenst!

Joachim Denemarken Portretfoto Juni 2021 Screenshot Instagram

LEES OOK:

Quiz: hoe heten deze ‘onbekendere’ royals?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @detdanskekongehus