onbekende prinsen Joseph Wenzel van Liechtenstein

Kennismaken met: 3 ‘onbekende’ prinsen

Misschien had je hun namen weleens voorbij horen komen, maar de kans is best groot dat je nog nooit van ze gehoord had. We laten je kennismaken met: Joseph van Liechtenstein, Sébastien van Luxemburg en Nikolai van Denemarken.

Sommige royals blijven nu eenmaal wat meer ‘van de radar’. Dat kan zijn omdat ze zelf de spotlights niet opzoeken. Of omdat ze nog erg jong zijn. Wat ook gebeurt, is dat in een royal gezin met aardig wat kinderen (denk aan Henri en María Teresa van Luxemburg met hun 5 kinderen!), de aandacht vooral uitgaat naar de troonopvolger; vaak de oudste zoon – of dochter.

Daarom is het extra leuk eens te kijken naar een stel prinsen dat we níét zo vaak spotten. Misschien zijn hun namen je zelfs helemaal niet bekend. Gudde Mëtteg, Sébastien! Hej, Nikolai en willkommen, Joseph!

Luxemburg: Sébastien. Oudste broer Guillaume is erfgroothertog (Luxemburg is een hertogdom), vader Henri is zittend groothertog. Sébastien is 31 jaar. En hij staat op plek 4 in de lijn voor troonopvolging.

Sébastien Prins Van Luxemburg

Liechtenstein: Joseph Wenzel. De oudste zoon van prins Alois van Liechtenstein. Joseph is 28 jaar en werd geboren in Londen. Na het afronden van zijn middelbare school, nam hij een tussenjaar, waarin hij reisde en ook werkervaring opdeed in Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Joseph Van Liechtenstein

Denemarken: Henrik. Deze 14-jarige prins is de jongste zoon van prins Joachim. Joachim is de jongere broer van de huidige kroonprins: Frederik. Henrik heeft nog een zusje, Athena. En twee oudere broers: Felix en Nikolai, uit het eerste huwelijk van zijn vader.

Henrik Denemarken Prins

LEES OOK:

Märtha Louise met dochters in Noorse klederdracht

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Pinterest, Wikipedia, Instagram @detdanskekongehus

#royaltynl

Door: Marije Kersten