Deense kroonprins Frederik blijft nog even in Zwitserland

Frederik blijft als lid van het Internationaal Olympisch Comité in Lausanne om de 3e Winter Olympische Jeugdspelen te bezoeken.

Dat betekent dat de prinsen Christian en Vincent en de prinsessen Isabella en Josephine hun vader niet hoeven te missen. De koninklijke kinderen gaan vanaf maandag naar de internationale school Lemania-Verbier. Kroonprins Frederik mag zich tot 22 januari melden in Lausanne, zo’n 100 kilometer verderop.

Koningin Margrethe staat er alleen voor nu Frederik in Zwitserland is

Het verblijf van Frederik betekent dat koningin Margrethe (79) er praktisch alleen voor staat. Alleen haar zus prinses Benedikte is over om haar te helpen. Jongste zoon prins Joachim woont namelijk met zijn vrouw Marie en hun twee kinderen voor een jaar in Frankrijk.

LEES OOK:

Familie is op tijd terug voor 80e verjaardag van koningin Margrethe

Kroonprinses Mary blijft tot eind maart met de kinderen in Verbier. Daar doen ze internationale ervaring op en werken ze aan hun taalkennis. Dat betekent dat Mary en de kinderen net op tijd terug zijn voor de viering van de 80e verjaardag van koningin Margrethe op 16 april.

Koningin kiest zelf afbeeldingen voor speciale postzegels

Voor de gelegenheid hebben de Deense posterijen een speciaal postzegelvel uitgegeven. Hierop staan vijf zegels met de koningin. Zij mocht voor vier zegels zelf een belangrijk moment uit haar leven uitkiezen. Margrethe selecteerde een jeugdfoto met haar zusjes en vader koning Frederik IX, een huwelijksfoto, een foto met zoon Frederik als baby en een foto genomen bij haar eerste staatsbezoek als koningin. Daarnaast is er een postzegel met een recente foto van de koningin die volgende week 48 jaar op de troon zit.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen