Zwangere Royals 1

Híerom verschenen zwangere royals vroeger bijna nooit in het openbaar 

Tegenwoordig is het heel normaal om als royal zwanger in het openbaar te verschijnen. Vroeger was dit allesbehalve normaal, hoe zat dat precies?

De ene royal is nog niet bevallen of de volgende royal is al zwanger. Er worden bij royals veel baby’s geboren en tijdens hun zwangerschap zijn ze maar wat trots op hun buik. Vroeger was dit anders. Royals als Elizabeth of Beatrix werden vroeger bijna niet met een dikke buik gespot. 

Not done 

Dat zwanger royals vroeger bijna nooit in het openbaar verschenen, dat heeft diverse redenen. De eerste reden hiervoor was dat het eigenlijk gewoon not done was om als lid van het koninklijk huis in het openbaar een zwangere buik te tonen. Daar lag een groot taboe op. Mochten ze weer in het openbaar verschijnen? Dan werd er alles aan gedaan om de buik te verbergen. Denk hierbij aan meerdere lagen kleding of juist wijdere kleding. 

Lees ook: Zwangere prinses Beatrix jureert bij tekenwedstrijd

Minder werken

Daarnaast verdwenen vroeger de vrouwen die in verwachting waren naar de achtergrond. Ze werkten minder en dachten meer aan hun rust. Tegenwoordig is dit helemaal anders. De vrouwelijke royals lijken juist extra te werken tijdens hun zwangerschap, zodat ze het na de bevalling wat rustiger aan kunnen doen. 

Minder foto’s 

Ook is het zo dat er de laatste jaren van alles foto’s worden gemaakt. Vroeger was dit niet het geval. Er werden veel minder foto’s genomen. Was een royal zichtbaar zwanger? Dan was het een no go om daar een foto van te nemen, dat werd vroeger namelijk als respectloos gezien. 

Lees ook: Zwangere Zara bezoekt bevallingscentrum

Zwangere royals

Zie hieronder wat mooie foto’s van zwangere royals zoals: Meghan Markle, prinses Kate, onze eigen Máxima en prinses Victoria van Zweden.

Commonwealth Day 2019
Zwangere Meghan in 2019
The Duke And Duchess Of Cambridge Attend The Irish Guards St Patrick's Day Parade
Prinses Kate
Máxima zwanger
Een hoogzwangere Máxima
De zwangere prinses Victoria
De zwangere prinses Victoria

Lees ook: Prinses Di’s zwangerschapslook tentoongesteld

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl