Wat deden deze royals voor ze royals waren?

Je zult toch maar je prins op het witte paard tegenkomen die dan wérkelijk een prins (of prinses) blijkt te zijn.

Het zal je niet zijn ontgaan dat Máxima voor ze Willem-Alexander leerde kennen, in de financiële sector werkte. Dat doet ze nog steeds trouwens, met bijvoorbeeld microfinanciering van kleine bedrijfjes wereldwijd en gelijkwaardige kansen voor iedereen om een bankrekening en lening te verkrijgen als haar stokpaardjes. Maar wat deden Mette-Marit, Letizia en Mary dan, voor ze hun (kroon)prins trouwden?

Letizia was journaliste. Net als haar vader trouwens. Ze studeerde in Madrid, maar ook in Mexico. En vanaf 2000 was ze ook als verslaggeefster op tv te zien. Ze kreeg daarmee (al) nationale bekendheid.

Letizia Foto Van Wikipedia

Mette-Marit bewandelde een wat ander pad. Ze heeft toegegeven nogal rebels te zijn geweest voor ze haar Haakon ontmoette. Ze deed 2 jaar langer over haar middelbare school en volgde wat colleges aan Agder College, maar werkte daarna voornamelijk als serveerster in de horeca. Toen ze eenmaal kroonprinses was, rondde ze alsnog een studie af: Executive Management, in 2012.

Mette Marit Met Eland Screenshot Instagram

Mary van Denemarken werkte als topvrouw in de marketingwereld. In Australië, wel te verstaan, want Mary Donaldson is er eentje van down under! Ze ontmoette haar Frederik tijdens de Olympische Spelen in Sydney, in 2000.

Mary Leesbril Foto 1

Daniel Westling, man van kroonprinses Victoria, had een eigen bedrijf: Balance Training. Met maar liefst 3 eigen sportscholen in Stockholm. Hij werd Victoria’s personal trainer en ook… haar echtgenoot! De twee waren afgelopen juni alweer 11 jaar getrouwd.

H.k.h. Prins Daniel / Hrh Prince Daniel

Wie kent Kate niet? De sympathieke, hardwerkende vrouw van William en moeder van 3 lijkt onverwoestbaar en heeft zich perfect aangepast aan het leven als prominente Britse royal. Lang voor ze met William trouwde, waren ze al een stel. In hun universiteitsdagen kwam Kate dan ook al vaak als ‘de vriendin van’ in het nieuws. Toch heeft ze wel degelijk een ander baantje opgegeven, ze werkte namelijk mee in het familiebedrijf: Party Pieces, een feestartikelenwinkel van haar ouders.

Kate Nagels

Jack Brooksbank werkte voor hij met prinses Eugenie trouwde in de horeca. Pubs, café’s en later was hij zelfs manager van een populaire club in Londen. Daar kwamen onder meer William en Harry ook met regelmaat feesten. Nog wat later werd Jack wijnhandelaar en dat is hij nog steeds. Ook vertegenwoordigt hij het tequilamerk van George Clooney. Jack heeft weleens uitgesproken de droom te hebben een eigen keten van Britse pubs te willen openen, dus wie weet..

Jack En August Foto 3 Screenshot Instagram Juni 2021

.

Beeld: Wikipedia, Instagram @detdanskekongehus, @detnorskekongehus, @princesseugenie, @kungahuset, Harpers Bazaar