George (2)

Prins George jongste toekomstige koning die rol speelt bij kroning

De negenjarige zal als Page of Honour de gewaden van zijn grootvader dragen in Westminster Abbey, in een opvallende rol.

George doet dat met 3 andere Pages of Honour:Lord Oliver Cholmondeley, Nicholas Barclay en Ralph Tollemache. Alle drie zijn de zonen van vrienden van Charles.

De koningin heeft ervoor gekozen haar drie kleinzonen, de tweeling Gus en Louis Lopes, 13 jaar, en Freddy Parker Bowles, 12 jaar, en haar achterneef Arthur Elliot, 11 jaar, op te nemen als haar eregasten.

Alle acht zullen naar verwachting bijpassende scharlakenrode uniformen dragen en deel uitmaken van de processie door het schip van Westminster Abbey.

Gouden versieringen

Pages of Honour dragen traditioneel een knielange scharlakenrode jas met gouden versieringen over een wit satijnen gilet en kanten jabot – een decoratieve ruche of franje die van de kraag valt – een witte broek, witte kousen en zwarte schoenen met gespen. Zij dragen ook een klein ceremonieel zwaard.

George’s broer en zus – prinses Charlotte en prins Louis – zullen naar verwachting de kroning bijwonen, maar zitten tussen de aanwezigen. Prins George zal zich waarschijnlijk bij hen voegen tijdens de dienst.

Bruidsmeisjes

Een Page of Honour is een ceremoniële functie binnen het koninklijk huis, wanneer iemand aanwezig moet zijn bij staatsgelegenheden, maar geen dagelijkse taken heeft.

Koningin Elizabeth II koos ervoor om tijdens haar kroning in 1953 zes bruidsmeisjes aan te stellen, die allemaal ongetrouwde dochters waren van hertogen, markiezen en graven.

De beslissing om de familie van de Koningin zo’n belangrijke rol te geven, zou een nieuw tijdperk van gelijkheid achter de paleismuren inluiden.

Leestip

BESTEL HIER

Daily Telegrapg

#Royaltynl