Prince Alois Of Liechtenstein Two Day State Visit To Switzerland

Prins Alois van Liechtenstein spreekt zich uit over feestdag

We vernemen niet bijzonder vaak royal nieuwtjes vanuit vorstendom Liechtenstein. In het Alpenstaatje dat ingeklemd tussen Oostenrijk en Zwitserland ligt, heeft erfprins Alois nu een uitspraak gedaan over de nationale feestdag.

De erfprins, die sinds 2004 (de facto) staatshoofd is, – omdat zijn vader Hans Adam toen zijn werkzaamheden overdroeg -, hoopt dat Liechtenstein lering trekt uit de aangepaste viering van de nationale feestdag dit jaar.

In verband met corona wordt de feestdag, net als bij ons gebeurde met Koningsdag in april en bijvoorbeeld ook in Luxemburg in juni, in Liechtenstein op een alternatieve manier gevierd. Alois hoopt dat de viering van dit jaar onderdelen en aanpassingen gaat bevatten die óók waardevol kunnen zijn om in komende jaren te gebruiken. “Ik zou willen dat we ondanks de pandemie de nationale feestdag waardig vieren. Misschien zullen we door de andere oriëntatie van de nationale feestdag zelfs nieuwe elementen vinden die ook voor de toekomst in normale jaren aantrekkelijk zijn”, zegt hij erover.

Onder meer het volksfeest in het centrum van hoofdstad Vaduz en een groot vuurwerk aan het einde van de dag gaan dit jaar niet door. Als alternatief wordt aan de inwoners van Liechtenstein gevraagd of zij – in kleine groepjes – zelf fakkeltochten willen houden.

Een foto uit een jaar dat de nationale feestdag in Liechtenstein op normale wijze gevierd kon worden.

Liechtenstein Nationale Feestdag

Lees ook:

Leuk: Henri en María Teresa delen vakantie-throwbacks

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen