Mette Marit, Haakon En Martha Louise

Pijnlijk! Haakon en Mette-Marit nemen taken Märtha Louise over

Kroonprins Haakon neemt samen met zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit een aantal taken over van zijn oudere zus prinses Märtha Louise.

Het gaat om het beschermheerschap van organisaties die actief zijn in het bestrijden van epilepsie en spierziektes.

Relatie

Märtha Louise, het oudste kind van koning Harald en koningin Sonja, legde in november al haar taken neer na overleg met haar vader en andere familieleden. De prinses gaf haar functies op, zodat ze meer onderscheid kon maken tussen haar eigen zakelijke activiteiten en haar relatie tot het koningshuis.

Dat gebeurde nadat verschillende organisaties hun samenwerking met Märtha Louise hadden beëindigd vanwege haar verloofde Durek Verrett. Die kwam in het nieuws doordat hij een medaillon verkocht waarvan hij beweerde dat het hem hielp te herstellen van corona.

Ironie

Märtha Louise mocht wel haar titel behouden van koning Harald, en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. We wachten intussen ook nog op de bekendmaking van een datum voor haar huwelijk met Verrett. Daar zit enige vertraging in. Verrett is ziek en heeft – o, ironie – een nieuwe nier nodig. Eerder wil hij niet met haar naar het altaar.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP/Royalty

#Royaltynl