Koning Willem Alexander

Opvallende verandering Willem-Alexander

Veel was anders dan andere jaren deze Prinsjesdag, koning Willem-Alexander voorop. De koning verraste met een nieuwe accessoire.

Door de verbouwing van het Binnenhof moest de koets van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia opnieuw koers zetten naar een andere bestemming. Ditmaal was dat weer de Hollandse Schouwburg, op een steenworp afstand van paleis Noordeinde. Het was dan ook een korte rit, ook voor het tweede rijtuig, de Gala Glas Berliner, met aan boord prinses Alexia, prinses Laurentien en prins Constantijn.

‘Leve de koning’

De ceremonie bleef zoals hij was. De voorzitter opende deze gezamenlijke vergadering van de Staten Generaal, de koning las de troonrede van het demissionaire kabinet voor en alle leden wensten hem een lang leven toe.

Het moment waar iedereen toch even opveerde, was vlak voordat de koning aan zijn rede begon. Haast achteloos zette hij een leesbril op zijn neus, en die hadden we nog niet eerder gezien. Wel bij koningin Máxima trouwens.

Niets om je voor te schamen natuurlijk. Met de jaren komen de gebreken, als je die kunt tackelen met een leesbril is dat alleen maar mooi.

Tevreden

Vandaag werden zoals ieder jaar de nieuwe waarderingscijfers voor het koninklijk huis en de monarchie bekendgemaakt, en die zullen meer zorgen baren dan de behoefte aan een leesbril. Het waarderingscijfer voor koning Willem-Alexander daalde naar een 6.6. Nog maar 50% van de Nederlanders is tevreden over de monarchie.

eloise
KLIK HIER

#Royaltynl