Ontwerp Zonder Titel (17)

Ook stoer: Prinses Anne in een tank

Bijna onherkenbaar in camouflage-outfit, het hardst werkende lid van de Britse koninklijke familie.

Prinses Anne is de dochter van wijlen Elizabeth en zus van koning Charles en de prinsen Edward en Andrew. Een stoere tante, die zonder dat we daar veel van zien het meeste werk verzet voor de Britse monarchie.

Ze legt enorm veel bezoeken af, in binnen- en buitenland. Een flink deel gaat naar het leger. Zeker nu in Oekraïne gevochten wordt kan dat alle steun gebruiken.

Letland

Dit keer reisde Anne af naar Letland. Ultra-stoer, want dat land grenst aan het Rusland van Poetin. De dictator die bloedig huishoudt in Oekraïne.

De prinses bezocht de Koninklijke Huzaren van het Britse leger. Cavalarie, dat wil zeggen: oorspronkelijk te paard, en nu met tanks. De eenheid is naar Letland gestuurd om de grens te bewaken. Geen overbodige luxe, en dat besefte Anne ook, toen ze in vol ornaat een tank binnen klom.  

De huzaren nemen deel aan de Navo-operatie CABRIT, waar ook andere landen aan deelnemen. Ze zijn helemaal voorbereid op de vaak barre omstandigheden die in het hoge noorden kunnen heersen. ‘

De eenheid is nog niet zo oud. In 1992 werd ze gevormd. Prinses Anne werd destijds al benoemd tot hun opperkolonel. Zoals alle werkende royals uit de eredivisie een legeronderdeel onder zich hebben. Een ceremoniële functie, maar daarom niet minder belangrijk.

LEES OOK:

ZOVEEL AFSPRAKEN HAD PRINSES ANNE DIT JAAR

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en beeld: theroyalfamily