Nog meer tegenslag voor koningin

We weten allemaal dat het haar de laatste tijd niet echt mee zit, dus dit kan er ook nog wel bij.

Elizabeth is een groot paardenliefhebber. Ze is eigenaar van paarden die meedoen aan prestigieuze races en dat is niet voor de sier, maar voor de overwinning.

Vol spanning werd dan ook uitgekeken naar de meest prestigieuze race van het jaar, de Derby volgende maand in Epsom. Elizabeth maakte daar een zeer goede kans met Reach For The Moon. Die stond genoteerd op 7-1, maar werd teruggetrokken.

Zo mist Elizabeth weer een kans op de zege in een race die ze nog nooit won. In de tientallen jaren at ze paarden inzette eindigden die hooguit als tweede, derde of vijfde.

Reach For The Moon raakte eind vorig jaar geblesseerd en kreeg  rust voorgeschreven. Sinds september is hij niet meer op een renbaan gezien.

Trainer John Gosden vertelde aan de Racing Post: ‘Na een terugslag afgelopen herfst heeft Reach For The Moon alle tijd en zorg gekregen die hij nodig heeft in zijn trainingsprogramma. We hadden gepland om hem volgende week te laten lopen in de Dante Stakes in York. In het belang van het paard hebben we echter besloten dat deze race te vroeg komt voor hem. Dientengevolge zal hij niet in de Derby lopen, we richten ons nu op Ascot.’

De queen heeft nog twee andere paarden ingeschreven voor de Derby, Educator en General Idea, allebei grote outsiders. Maar… je weet maar nooit.

LEES OOK:

MARGARITA: VEEL GELEERD VAN PAARDEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Royal Central