Lalla Samla Marokko Royalty Online

Na jaren gespot: Marokkaanse prinses Lalla Salma geniet van vakantie op Mykonos

Lalla Salma (46), de vrouw van de Marokkaanse koning Mohammed VI, is zaterdag voor het eerst in jaren weer in het openbaar gezien op het Griekse eiland Mykonos, zo melden Marokkaanse media.

Lalla Salma, die sinds 2017 niet meer bij officiële gelegenheden is verschenen, lijkt van een vakantie te genieten samen met haar kinderen, kroonprins Moulay Hassan en prinses Lalla Khadija. Er zouden beelden van hen op sociale media circuleren.

Vrijdag deelden Griekse media al beelden van de aankomst van de 21-jarige kroonprins en de 17-jarige prinses met hun gevolg op een luchthaven op het Griekse eiland. Zo is de prinses en haar zoon te zien terwijl ze door de pittoreske steegjes van Mykonos wandelen. Ook werd er een enorme stoet van ultraluxe auto’s gespot bij de luchthaven. Tien van deze voertuigen werden alleen gebruikt om de bagage van de royals te vervoeren.

Sinds eind 2017 doen er geruchten de ronde over de huidige rol van Lalla Salma. Zij was toen al een tijd niet meer in het openbaar gezien. Ook lijkt het huwelijk met koning Mohammed VI op de klippen te zijn gelopen. Hoewel het hof dit nooit officieel heeft bevestigd, zou het paar in 2018 gescheiden zijn. Sinds 2017 zijn zij niet meer samen in het openbaar verschenen. De geruchten werden versterkt toen Lalla Salma ontbrak op familiefoto’s met de koning na zijn hartoperatie in Parijs medio 2018. Het hof heeft sindsdien nooit een officiële verklaring gegeven over haar afwezigheid.

2016 World Cancer Congress Opening Ceremony At Palais Des Congres In Paris
Lalla Salma samen met de Spaanse koningin Letizia in 2016 tijdens de World Cancer Congress in Parijs

Lees ook: Paus ontmoet Marokkaans koningshuis

Mohammed Vi And His Wife Salma At The Marrakech Film Festival In Morocco On September 19, 2002.
Lalla Salma samen met haar man koning Mohammed Vi

In tegenstelling tot de traditie werd Lalla Salma, als eerste echtgenote van een Marokkaanse vorst, aan het volk getoond. De onlangs overleden moeder van koning Mohammed VI, Lalla Latifa, verscheen daarentegen nooit in het openbaar sinds haar huwelijk met koning Hassan II.

Lees ook: Verdwenen prinses Lalla Salma gezien met dochter

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES