Koning Mohammed

Direct: Moeder van Marokkaanse koning Mohammed VI overleden

Prinses Lalla Latifa, moeder van koning Mohammed VI van Marokko is op 78-jarige leeftijd overleden. Dit liet het Marokkaanse hof weten. 

Lalla Latifa was de weduwe van koning Hassan II, die 25 jaar geleden, in 1999, overleden is. De twee trouwden in 1961 en kregen in totaal vijf kinderen: prinses Lalla Meryem, koning Mohammed VI, prinses Lalla Asma, prinses Lalla Hasna, en prins Moulay Rachid.

Verklaring van het Marokkaanse hof

Het Marokkaanse kwam na het overlijden van de prinses met een verklaring, waarin ze onder andere het volgende vertelden:  “Terwijl we rouwen om dit pijnlijke verlies, vragen we de Almachtige God om de overledene te overladen met zijn oneindige genade en haar het paradijs te schenken.” Waaraan de prinses is overleden, dat werd niet duidelijk uit de verklaring.

Kapot van verdriet 

Niet alleen heeft het Marokkaanse hof het over het overlijden van prinses Lalla Latifa, ook over de huidige koning Mohammed VI (60). “Ook vragen we om om het leven van koning Mohammed VI te verlengen”, klinkt het. Volgens het Marokkaanse hof is de koning kapot van verdriet door het overlijden van zijn moeder. 

Lees ook: Mohammed van Marokko viert troonsbestijging

Foto op Instagram

Ook heeft het Marokkaanse hof nog een foto op Instagram gepost, met daarbij de tekst: “Prinses Lalla Latifa was de echtgenote van koning Hassan II en de moeder van koning Mohammed VI, prins Moulay Rachid, prinsessen Lalla Meryem, Lalla Asma en Lalla Hasna. Wij vragen de Almachtige God om de overledene te overladen met Zijn oneindige genade en haar het paradijs te schenken.”

TEKST: VERA GULDEMEESTER
BEELD: ANP