Maxima Noodfonds Anp

Máxima bezoekt Tijdelijk Noodfonds Energie

Koningin Máxima is op bezoek geweest bij het klantcontactcentrum van het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Koningin Máxima is op bezoek geweest bij het klantcontactcentrum van het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Het fonds steunt kwetsbare huishoudens die vanwege de hoge energieprijzen in financiele problemen komen. Dat zijn er nogal wat, sinds de prijzen voor gas en elektriciteit door het plafond gingen.

Noodlot

De koningin is al vele jaren begaan met het lot van mensen die getroffen worden door het noodlot. Ze ondersteunt daartoe vele organisaties, en laat met bezoeken aan plaatsen waar de nood hoog is haar betrokkenheid blijken.

Het Tijdelijk Noodfonds Energie helpt bij het voorkomen van schulden. Het is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een te laag inkomen. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds aanvragen voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.

Noodfonds

Het Noodfonds Energie is een onderdeel van het actieplan Energiearmoede. Daarin is ook de energieroute van Geldfit opgenomen. De Energieroute is een gids die mensen helpt met tips om te besparen en geeft een overzicht van organisaties die kunnen helpen bij geldzorgen. Huishoudens kunnen ook checken of zij alle regelingen en voorzieningen gebruiken die er voor hen zijn.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP