Madeleine In Duitsland

Madeleine neemt schokkend besluit

Zweden werd verrast door het besluit van prinses Madeleine om te verhuizen naar haar vaderland. Hoe moet dat met haar huwelijk?

Sinds Madeleine trouwde met zakenman Chris O’Neill klinkt in Zweden kritiek. De prines, die met haar gezin in de VS woont, zou te weinig in haar vaderland zijn. Dat geldt al helemaal voor haar echtgenoot, die nog minder in Zweden is.

Prins

ONeill heeft altijd gezegd dat zijn eigen werk voorgaat. Hij wilde ook geen prinsentitel:  

‘Ik ben degene die voor het gezin zorgt en eten op tafel zet. Ik heb een baan waarbij ik niet altijd maanden van tevoren kan beslissen dat ik op een officiële missie ga. Het kan zijn dat een grote klant wil afspreken op een bepaalde datum, die kan botsen met een officiële koninklijke gelegenheid.’

Dat Chris O’Neill prioriteit geeft aan zijn werk werd afgelopen zomer ook duidelijk. Kort voor Victoria’s verjaardag verliet hij Öland en Zweden om voor zijn werk naar de VS te reizen – een beslissing die sterke emoties opriep.

Kleuterscholen

Dit brengt Madeleine ook in een moeilijke positie. Ze weet hoeveel het Zweedse volk om haar geeft en wil op een bepaald moment in het jaar met alle gezinsleden kunnen pronken.

Als Madeleine en haar gezin naar Zweden verhuizen, staan haar grote veranderingen te wachten. De kinderen prinses Leonore, prins Nicolas en prinses Adrienne zullen naar Zweedse scholen en kleuterscholen gaan.

Het hof heeft laten weten, dat de verhuizing het werk van O’Neill niet in de weg zal staan. Daar zal dus het één en ander voor zijn geregeld.

Tip van de redactie: koninklijke hondenmand

BESTEL HIER

Svensk Damtidning/Expressen