Maurits Marilène En Bernhard Jr. Throwback

Leuke foto’s: royals in hun studententijd

We draaien de tijd even terug en genieten mee met het studentenleven van diverse royals. Jonge koppies en mooie foto’s ‘van toen’.

Tegenwoordig zijn ze koning, kroonprinses of hertog. Eens waren ze student. En van die periode dook en duikt zo nu en dan een bijna aandoenlijk kiekje op. Eerder al kon je bij ons lezen over hoe Maurits en Marilène elkaar in hun studententijd ontmoetten, in Groningen. Ook (schoon)vader Pieter en (schoon)moeder Margriet leerden elkaar kennen toen ze studenten waren. Geniet fijn mee!

3 vliegen in 1 klap: Maurits, Marilène én een jonge Bernhard jr. Allen studeerden in het noorden. En staan hier in een café waar M. en M. een bijbaantje hadden.

Maurits Marilène En Bernhard Jr. Throwback

Kate en William zijn al héél lang een setje. Ook deze twee leerden elkaar kennen tijdens hun universiteitsjaren. Wat een beeldig fotootje, hè?

Kate William Studententijd

Onze eigen koning studeerde Geschiedenis en vervulde zijn dienstplicht bij de Marine. Ook behaalde hij zijn ‘groot militair vliegbrevet’ bij de Luchtmacht. Onderstaande foto is een niet-helemaal-typische-studentenfoto: wel eentje met een biertje in de hand, maar óók vergezeld door zijn vader en moeder, op Koninginnedag.

Willem Alexander Studententijd

Harry in zijn studentenkamer op Eton College. Wat een enorm jong koppie en lekker wild kapsel.

Harry Studententijd

Ook Henri en María Teresa van Luxemburg leerden elkaar kennen als studenten, in Zwitserland. Dit plaatje dateert van wel 4 decennia geleden, maar je herkent ze toch direct?!

Henri En Maria Teresa Luxemburg Throwback

Beeld: Pinterest, Prima, ANP, Diner-café Soestdijk, Instagram @eloisevanoranje, @courgrandducale