Koning Bezoekt Monument Vossenbosch Voor Molukse Gemeenschap

Koning bezoekt Wierden, Molukkers boos

Niet iedereen blij met Willem-Alexander.

Koning Willem-Alexander was vrijdag bij de symbolische overdracht van Monument Vossenbosch aan de Molukse gemeenschap in Wierden. Het monument staat op de plek waar vroeger woonoord Vossenbosch was, waar veel mensen van de Molukse gemeenschap gingen wonen vanaf de jaren zestig.

Eerst vond een bijeenkomst plaats in de Molukse kerk, waar onder meer is gesproken over ‘de aankomst in Nederland, de opvang en het leven in woonoord Vossenbosch’. Ook de integratie van de Molukse gemeenschap in Overijssel werd besproken, evenals het levend houden van de geschiedenis van de Molukse gemeenschap.

Daarna droeg Stichting Monument Vossenbosch het monument over, nadat de koning eerst wat uitleg over het gedenkteken had gekregen. Daarna ging het staatshoofd in gesprek met Molukkers van de eerste, tweede en derde generatie. Hij sprak onder mee over hun ervaringen in het woonoord destijds en hun integratie.

Boos

Een deel van de Molukse gemeenschap was niet blij met de komst van de koning. Volgens hen kwam die veel te laat, en ze hebben moeite met uitspraken die Willem-Alexander deed bij een staatsbezoek aan Jakarta. Dat liet een aantal luidkeels weten.

LEES OOK:

ZELDZAAM: DEMONSTRATIE TEGEN KONING

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: ANP/Twente FM