Magazine

Kijk, koningin Margrethe doet inkopen

Het is zomervakantie, maar koningin Margrethe houdt toch vast aan een enkele traditie in het zonnige zuiden van Frankrijk.

Koningin Margrethe van Denemarken zit zoals al sinds mensenheugenis in de zomervakantie in de Franse Cahors. Dat gaat zoals we weer eens zien erg ontspannen – meer ontspannen dan we haar de afgelopen jaren daar zagen. Misschien dat de eerste weken vakantie in eigen land haar helemaal Zen hebben gemaakt.

Markt

Het is daar warm, niets hoeft, dus ze trok iets eenvoudigs aan voor het traditionele bezoek aan de markt. Geen officiële traditie, maar eerder iets wat ze zelf in het leven heeft geroepen. Lang, lang geleden ging ze een keer met een rieten mandje op de markt inkopen doen, en het jaar daarop weer, enzovoort, en nu zouden we licht teleurgesteld zijn als het achterwege bleef.

Mooi

Mooi dus dat ze er weer was, met haar mandje. Dat ze helaas niet de hele tijd zelf kon vasthouden. Margrethe loopt nog met een stok, gevolg van de rugoperatie die ze in februari onderging, na lange pijnklachten. Fijn dat ze dan iemand heeft die haar kan bijstaan.

eloise
KLIK HIER

ANP

#Royaltynl