Koninklijke Familie Bij Uitreiking Prins Claus Prijs

Kassa! De geschatte vermogens van deze royals

Dat ze er ruim bij zitten en vaak prachtig wonen, is een feit. Maar dat het om zó veel miljoenen ging, dat is toch best een inkijkje waard. Lees je mee over de grootverdieners in de wereld der royals?

We zoomen niet in op de rijke oliesjeiks van het Midden-Oosten. In plaats daarvan houden we het dichter bij huis: Nederland en de rest van Europa. Ook zo benieuwd wat Mabel, Beatrix, Albert van Monaco en Elizabeth onder hun matras hebben liggen?

Beatrix heeft een geschat vermogen van 180 miljoen euro. Niet verkeerd.

Prinses Beatrix Bezoekt Museum Dordrecht (rotapool)

Meteen even oudste zoon en huidig koning Willem-Alexander onder de loep. Zijn saldo is niet bekend, maar hij en Máxima ontvangen ieder zo’n 1 miljoen aan salaris, per jaar. Dat is ook nog eens belastingvrij. Verder zit er veel geld in huizen, kunst, juwelen en andere bezittingen.

Koningspaar Reikt Groeicertificaten Uit

Je las bij ons over de Italiaanse bruiloft van Kitty Spencer, het nichtje van William en Harry. Zij trouwde met een miljonair en hun gezamenlijke vermogen wordt op ruim 200 miljoen dollar. Inderdaad, je leest het goed, 200 miljoen dollar.

Kitty Spencer Bruiloft Foto 2

De verguisde oud-koning van Spanje, Juan Carlos, vertrok naar Abu Dhabi om de werkzaamheden en reputatie van zijn zoon niet langer aan te tasten. Schandalen achtervolgen Juan Carlos. In Abu Dhabi kan hij zich in ieder geval een riant onderkomen veroorloven als hij zou willen: de oud-koning is zo’n 42 miljoen euro waard.

Mabel is een zeer succesvolle zakenvrouw. Haar vermogen is enorm. Je slaat er bijna van achterover. Het wordt geschat op 560 miljoen euro.

Mabel Met Petje Op Screenshot Instagram

De queen der queens kan prima sparen. Zij heeft geld belegd en is momenteel zo’n 600 miljoen dollar waard. Niet slecht voor een 95-jarige dame.

Elizabeth Met Kroon Screenshot Van Instagram

Albert van Monaco mag ook niet klagen. Vrijwel iedere inwoner van Monaco is vermogend, vele supersterren en atleten hebben er zelfs een (tweede) huis, omdat het belastingklimaat er gunstig is. Het ‘hoofd van het huis Grimaldi’ bezit ruim 1 miljard dollar. Wauw. Dat zit overigens deels in onroerend goed en dergelijke. Zo worden veel van de vermogens berekend.

Monaco Royal Wedding

LEES OOK:

Wat deden deze royals voor ze royals waren?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, ANP/EPA, Instagram @kitty.spencer, @mabel.vanoranje, @theroyalfamily