Italy Royalty

Italiaanse prins deelt nieuwjaarswens met volk

We horen niet zo vaak prinselijk nieuws vanuit Italië. Maar het is natuurlijk de tijd van het jaar om wensen, voornemens en speeches te delen. En dat is precies wat Vittorio Emanuele doet.

De prins is 83 jaar en de laatste kroonprins van Italië. Hij is de zoon van koning Umberto II. Deze koning werd in 1946 gedwongen om af te treden. In Nederland beschouwen we Italië ook al tijden niet meer als een echt koninkrijk. Maar Vittorio laat zo af en toe van zich horen.

Ditmaal – niet zo gek gezien het feit dat het einde van het jaar nadert – deelt hij middels een ellenlange brief zijn wensen en dromen voor Italië, voor het nieuwe jaar. De brief werd integraal gepubliceerd door een Milanese krant.

Vittorio blikt, net als vele andere vorsten, terug op een raar en volgens hem ‘dramatisch verlopen’ jaar. Hij zegt dat de coronacrisis Italië hard heeft geraakt en ieders leven op zijn kop zette. “En ons opsloot in onze huizen en een tsunami-effect op de economie veroorzaakt”, aldus de prins.

Maar hij blikt ook vooruit, met meer positieve noten. En roemt het gevoel van saamhorigheid dat de coronacrisis opriep. “De situatie is een kans geworden: een moment om verenigd te zijn en niet verdeeld”, zegt Vittorio. Ook noemt hij de recent gestarte vaccinatiemogelijkheden: “een ander licht gaat schijnen; zondag begon ook Italië met Europa de grootste vaccinatiecampagne die de mens zich kan herinneren”, aldus een positiever gestemde Vittoria. Hij hoopt dat Italië in 2021 vooral ‘de glimlach’ weer terugkrijgt.

Italy Royalty

LEES OOK:

Vertrouwen in Willem-Alexander fiks gekelderd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA