In beeld: royal tieners

Van onze eigen Alexia tot de Deense prins Felix en nog veel meer tieners. We hebben de leukste foto’s voor je geselecteerd en delen die graag met je.

Misschien heb je er zelf wel eentje (of meer) in huis: tieners, pubers. In koninklijke kringen wordt er vaak behoorlijk wat van ze verwacht en zijn we natuurlijk allemaal meer dan gemiddeld geïnteresseerd in hun leven, hobby’s, vrienden en vakantiebestemmingen. Maar gelukkig is er bij veel royal ouders juist ook de nadruk op een ‘zo normaal mogelijk’ leven. Zo hebben Willem-Alexander en Máxima al eens heel eerlijk verteld dat hun 3 dochters hun eigen keuzes mogen maken en dat fouten maken bij het leven hoort. Zij willen een zo normaal mogelijk gezinsleven voor de meiden.

Omdat Europa behoorlijk wat royal tieners heeft, is het leuk hen eens in de spotlight te plaatsen. Zie jij meteen wie wie is?

In Noorwegen is de zoon van Haakon en Mette-Marit 15 jaar. Sverre Magnus is daarmee de jongste van het gezin. Boven hem zus Ingrid Alexandra (17) en halfbroer Marius (24).

Sverre Magnus Tiener

Amalia is 17 jaar, net cum laude (!) geslaagd voor haar gymnasium en ze heeft ook nog eens gezegd voorlopig af te zien van een staatstoelage. Deze dame is dan wel een tiener, maar lijkt al haar zaakjes heel prima op een rijtje te hebben.

Amalia En Willem Alexander In Oude Daf Koningsdag 2021

Isabella van Denemarken zit met haar 14 jaar tussen oudere broer Christian (15) en de tweeling Josephine en Vincent (10). Isabella heeft lang, bruin haar en is 3de in de lijn van troonopvolging.

Isabella Denemarken Screenshot Instagram

De Belgiche prins Laurent heeft samen met zijn vrouw Claire 3 kinderen: dochter Louise (17) en de tweeling Nicolas en Aymeric (15, eind van dit jaar worden ze 16).

Nicolas Aymeric België Prinsen Foto Newmyroyals

Delphine mag zich sinds afgelopen zomer prinses noemen. Ook haar dochter (Joséphine, 18 jaar) en zoon Oscar (13) mogen zich nu prinses en prins noemen. De tieners samen op de foto hieronder bezorgen je een glimlach!

Joséphine En Oscar Kinderen Van Delphine Screenshot Instagram

In Argentinië zien ze het wel zitten als Alexia hun koningin wordt. Maar in de tussentijd is ze nog maar gewoon 15 jaar, zit ze in de 4de klas en stal ze afgelopen Koningsdag de show met haar outfit en tasje.

Koningsdag 2021 Nieuwe Familiefoto

In Denemarken is er ook nog prins Felix. Die telt nog nét mee, met z’n 18 jaar. Hij is de zoon van prins Joachim, de broer van kroonprins Frederik.

Felix 2

Claus-Casimir is het middelste kind van Laurentien en Constantijn. Met zijn 17 jaar timmert-ie al aardig aan de weg: hij opende een eigen webwinkel met dure sneakers en vertrok naar een school in Schotland met een bijzondere reputatie.

Claus Casimir In Lech Met Beatrix Anp

We sluiten deze serie af met de Belgische prinses Eléonore. Zij is het jongste kind van Filip en Mathilde: 13 jaar.

Eléonore Van België

LEES OOK:

Eugenie deelt eerste video van zoontje August

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @detnorskekongehus, @koninklijkhuis, @detdanskekongehus, @belgianroyalpalace, @delphine_de_saxe_cobourg