Sophie Van Beieren

‘Ik voel me meer Canadees dan Nederlands’

Sophie van Beieren maakt na afloop van de huwelijksmis korte metten met alle verhalen dat Nederland er een prinses bij heeft.

De dochter van Veronica Taylor en Dorus Evekink is vooral buiten ons land opgegroeid, heeft haar opleiding gevolgd in het Verenigd Koninkrijk, werkte acht jaar lang bij de Verenigde Naties in New York en is bezig met een doctoraal studie in Oxford.

Maar Nederland is niet helemaal vergeten. In de bruidsluier van het Oekraïens-New Yorkse Woná Concept zijn tulpen verwerkt, naast esdoornbladeren voor Canada en Beierse elementen.

Wennen

Sophie (32) moet nog wel wennen aan alle aandacht: ‘Dat vreemden in mij zijn geïnteresseerd, kan ik echt niet geloven.’

‘Het huwelijk wordt groter dan ik had gewild’, vertelt bruidegom prins Ludwig (40) vooraf. Maar adel verplicht en bovendien is zijn wens voor een intieme plechtigheid op ‘Heilig Abend’ – de avond voor kerst – al ingelost. Toen gaf het paar elkaar het jawoord op het familiekasteel Kaltenberg, in aanwezigheid van alleen hun ouders.

Kerk

‘De lastigste opgave was het uitzoeken van de kerk. Er is in Beieren zoveel aanbod’, aldus Ludwig, die met Sophie de keuze liet vallen op de kerk naast de voormalige koninklijke residentie in het hartje van München.

Het hele verhaal lees je in het nieuwe Royalty magazine, dat nu in de winkel ligt. Of neem zo’n handig en voordelig abonnement.

Het beeld is van Getty Images.

#Royaltynl

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

Tip van de redactie

Of je nou de Vierdaagse loop tof de hele dag op hoge hakken moet lopen, je wil absoluut geen blaren of pijnlijke voeten. Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Loperswol
Loperswol
Bekijk bij Bol