Royal (3)

Hiep hiep hoera voor Camilla

Koningin Camilla viert vandaag in de besloten lkring van haar familie haar verjaardag. De vorstin wordt 76 jaar oud.

Camilla is daarmee net iets ouder dan haar echtgenoot, koning Charles die 75 is en pas 15 november aanstaande verjaart. Voor Camilla is het de eerste keer dat zij haar verjaardag viert als koningin.

Wonder

Dat het zover kon komen mag een klein wonder heten. Nog terwijl Charles getrouwd was met de vereerde Diana had hij al een verhouding met Camilla. Dat werd hem door de Britten niet in dank afgenomen.

Het volk en de media richtten hun woede en frustratie op Camilla, die zich jarenlang verschanste in haar landelijke buiten. Charles bleef aan haar zijde en uiteindelijk trouwde het stel, maar het idee dat zij ooit koningin zou worden was voor een meerderheid vele stappen te ver.

Stilte

In alle stilte werkte Camilla aan haar image, met als eerste doel erkenning van haar positie als echtgenote van toen nog prins Charles. Toen dat bereikt leek, was het compromis dat zij i geval van een kroning als titel ‘queen consort’ zou krijgen, koning-gemalin.

Bij de kroning werd min of meer tussen neus en lippen door besloten dat het ‘consort’ zou worden geschrapt, en zo werd zij koningin Camilla.

Van harte!

eloise
KLIK HIER

#Royaltynl