Estelle, Oscar

Het is 6 juni, dus het is feest

In Zweden wordt vandaag de Nationale Feestdag gevierd. En dat betekent onder meer een tradditionele verkleedpartij.

Voor kroonprinses Victoria en prinses Estelle dan, want Oscar en Daniel houden het bij neutraal blauw met hooguit een feestelijk speldje.

Even wat achtergronden. Op 6 juni 1523 werd Gustav Eriksson Vasa tot koning gekozen in het parlement in Strängnäs. Vandaag viert Zweden daarom 500 jaar als vrije en onafhankelijke natie.

Bijzonder

Het is dus vandaag ook nog eens een bijzonder jubileum. Vandaar dat Estelle en Oscar gisteren al naar kasteel Gripsholm zijn geweest voor een lesje in Zweedse vaderlandse geschiedenis.

De koning en koningin begonnen de nationale feestdag met een bezoek aan Strängnäs. De viering van de nationale feestdag vindt daarna plaats in Västerviken, waar de koning vlaggen uitdeelt en een toespraak houdt.

Om 10.00 uur opende het kroonprinselijk paar de westelijke poorten van het paleis naar het buitenhof en wordt het publiek verwelkomd.

Vlaggen

De koninklijke familie rijdt om 17:55 uur om in een paardenkoets naar de viering van de Nationale Dag op het Solliden podium in Skansen. Tijdens de viering deelt de Koning vlaggen uit aan verschillende verenigingen en soortgelijke organisaties.

eloise
KLIK HIER

Linda Broström/Kungl. Hovstaterna/Kungahuset

#Royaltynl