coronation

Harry en Meghan uitgenodigd voor de kroning van Charles

Eindelijk viel de uitnodiging voor de kroning van Charles dan op de mat bij Harry en Meghan. Nou ja, op de virtuele mat dan. Maar de uitnodiging is binnen.

Prins Harry en Meghan Markle hebben deze week een uitnodiging per e-mail ontvangen om de kroning van koning Charles bij de wonen. Dat heeft een woordvoerder van de hertog en hertogin van Sussex gemeld.

Sinds Harry het boek Spare heeft geschreven, waarin hij zijn vader en zijn broer beschuldigde van onder andere fysiek geweld, liggen de familieverhoudingen binnen de Engelse koninklijke familie op scherp.

Frogmore cottage

Vorige week werd bekend dat Harry en Meghan de sleutel moesten inleveren van hun Engelse woning Frogmore Cottage. Over de uitnodiging voor de kroning werd sindsdien gespeculeerd. De woordvoerder van het paar bevestigt nu dus dat er ene uitnodiging is ontvangen, maar zegt dat er geen mededeling wordt gedaan over het accepteren van de uitnodiging.

Koning Charles

Opvallend detail is dat de kroning op 6 mei van dit jaar staat gepland. En laat dat nu net de vierde verjaardag zijn van Archie, de zoon van Harry en Meghan. Het kan toeval zijn dat juist die dag is uitgekozen, maar hoe dan ook is het een beetje gek. Behalve misschien voor de jonge Archie. Hij is of aanwezig bij de kroning van zijn opa, of hij zit thuis met taart en limonade. In beide gevallen zal hij het naar zijn zin hebben.

Amerika

De Sussexen gaven hun rol als werkende leden van de koninklijke familie in 2020 op, twee jaar na hun huwelijk. Ze wonen nu in de Verenigde Staten. Harry en Meghan zijn heel openhartig geweest over hun problemen met de familie. Zowel in een interview met Oprah Winfrey als in de Netflix documentaire. In een interview ter gelegenheid van de lancering van zijn boek zei Harry dat hij nog niet wist of hij een eventuele uitnodiging voor de kroning zou accepteren.

Balkon

In dat zelfde interview zei Harry dat de deur wat hem betreft altijd open stond, maar dat hij wel graag met zijn broer en vader wilde praten. Mocht het paar de uitnodiging aannemen, dan is nog niet duidelijk welke rol ze zullen spelen. Tijdens het platina jubileum van koningin Elizabeth in 2022 bijvoorbeeld mochten Harry en Meghan geen menigte begroeten vanaf het balkon van Buckingham Palace.

Groot feest

Op de redactie van Royalty online wordt inmiddels druk gespeculeerd of Harry en Meghan bij de kroning aanwezig zullen zijn, maar als we de peilingen op de redactie mogen geloven, dan zullen ze er zeker bij zijn. Wij hopen het in ieder geval. Ruzie in de familie is nooit leuk. Ook niet in een koninklijke familie.

Tekst Royalty online, beeld GettyImages

Leestip

BESTEL HIER