Märtha Louise En Durek Foto 3

Haakon mengt zich in strijd over sjamaan

De populariteit van de Noorse royals dendert naar beneden, en alle vingers wijzen naar Durek Verrett, de sjamaan van prinses Märtha Louise. Nu bemoeit ook kroonprins Haakon zich ermee.

Voor Haakon is het lastig, de prinses is zijn zus, hij gunt haar alle geluk, en als ze dat gevonden heeft bij haar sjamaan is dat prachtig.

Maar nu de twee gaan verloven en trouwen worden ze een molensteen om de nek van de monarchie. Want Verrett is zacht gezegd omstreden, en veel Noren vinden het maar niks dat hij surfend op de koninklijke status van de prinses veel geld binnenharkt met dubieuze spullen, die zoals in het laboratorium is aangetoond totaal niet werken.

Die man is straks lid van de koninklijke familie en wordt uitgenodigd voor allerhande koninklijke activiteiten.

Gevraagd naar Durek Verrett zei kroonprins Haakon  op de Noorse zender TV2: ‘Dit is een onderwerp dat ik moeilijk vind. Enerzijds is mijn zus verloofd en heb ik Durek Verrett ontmoet. Ik wil dat hij zich welkom voelt in ons gezin. Tegelijkertijd voel ik me zeer verantwoordelijk voor de instelling.’

‘Het is logisch dat er een debat ontstaat. Het maakt deel uit van de levende democratie waartoe wij behoren. We moeten erover praten en dingen uitzoeken. En we proberen nu een goede weg voorwaarts te vinden, rekening houdend met de gevoelens en de verschillende aspecten.’

Intern wordt besproken welke rol prinses Märtha Louise in de toekomst in het koninklijk huis zal spelen. Maar dit proces zal ‘enige tijd’ in beslag nemen, benadrukte haar broer.

Over die rol waren eerder al afspraken gemaakt, maar het gevoelen in het paleis is dat de prinses iets te nadrukkelijk de randen opzoekt.

LEES OOK:

KOST DE SJAMAAN DE MONARCHIE POPULARITEIT?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Adelswelt