koninklijke familie zussen Amalia Alexia ariane en andere prinsessen als zussen

Fijne foto’s: royal zussen naast elkaar

Amalia en haar jongere zusjes. Maar ook Margrethe van Denemarken met de hare. En wat dacht je van Beatrix, Margriet, Irene en Marijke? We hebben erg leuke foto’s voor je van royal zusjes: genieten geblazen.

In sommige landen is het eerstgeboren koningskind een meisje, maar gelden er nog ’traditionele’ regels omtrent de troonopvolging, waardoor alleen de eerstgeboren zoon de troon mag bestijgen. In Noorwegen bijvoorbeeld, is Märtha Louise een paar jaar ouder dan kroonprins Haakon. Hij gaat koning worden, zij geen koningin. Maar in veel landen kan een vrouw gewóón koningin worden. In ons eigen land weet je dat natuurlijk allang. Ook Denemarken heeft een koningin. En de queen der queens, Elizabeth, zetelt vooralsnog ook stevig op haar troon.

Extra leuk om eens te kijken naar de zusjes van deze vrouwen. Of beter gezegd: royal zussen naast elkaar in beeld, of ze nu (aanstaand) koningin zijn of niet!

Neerlands trots – met een vleug Argentinië uiteraard – Amalia, Alexia en Ariane samen op de foto.

Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

Hier zien we de Deense koningin Margrethe, met haar zusjes Benedikte en Anne-Marie. Anne-Marie is getrouwd met een Griekse (oud-)koning.

Natuurlijk ontbreken Stéphanie en Caroline niet in ons overzicht. Caroline is wat ouder dan enige broer Albert, maar ook in Monaco de traditie: de zoon wordt ’troonopvolger’. Al kent Monaco geen koning en koningin.

4 stralende zussen! Een foto ‘uit de oude doos’. Juliana en Bernhard kregen 4 dochters, helaas overleed Marijke (die zich later Christina noemde) in 2019.

Beatrix Margriet Irene Marijke Foto Van Rvd Koninklijk Huis

In Spanje schelen koningsdochters Leonor en Sofia zo’n 1,5 in leeftijd. Leonor volgt momenteel school in Wales, waardoor de zusjes elkaar tijdelijk moeten missen.

En we vergeten de Zweedse zussen Victoria en Madeleine niet!

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

Tekst Royaltynl, beeld GettyImages

eloise
KLIK HIER

Beeld: Instagram @koninklijkhuis / RVD, @casareal, @detdanskekongehus, @princess_madeleine_of_sweden, @monacoprincelyfamily