Mathilde (4)

Exclusief: De 50 mooiste foto’s van Mathilde

Hoffotograaf Olivier Polet deelt de 50 allermooiste foto’s die hij van prinses en nu koningin Mathilde maakte.

Polet maakt al 30 jaar foto’s van de Belgische koninklijke familie. Dat begon allemaal kort na het overlijden van koning Boudewijn in 1993, zegt Polet:

Congo

‘Ik bood aan om een ​​volledig verslag achter de schermen van het paleis te maken en tot mijn grote verbazing vroeg de woordvoerder van het paleis me om een ​​boek te maken.’

‘Ik werk voor het Koninklijk Paleis, maak portretten van de koning en de koningin. Ik heb verslag gedaan over de hele wereld, van diamantmijnen in Angola tot een vijfdaagse bruiloft in India. Ik volg de Belgische koninklijke familie over de hele wereld, onlangs koning Filip nog in Congo.

Mooiste

Sinds de presentatie van prinses Mathilde aan de media in het kasteel van Laken in september 1999 heeft Polet duizenden foto’s gemaakt van prinses, nu koningin Mathilde, voor zijn boeken en voor fotopersbureaus. De 50 mooiste foto’s van koningin Mathilde voor haar 50e verjaardag zijn hier te zien.

Royalty 4 – verkrijgbaar vanaf vrijdag 19 mei – brengt een artikel over koningin Mathilde in verband met haar reis naar Vietnam. In het artikel zijn onder andere foto’s opgenomen van Olivier Polet, die met de koningin meereisde. 

Unnamed 1
Unnamed 1

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

Olivier Polet

#Royaltynl