Eloise

Eloise: portret van een moderne gravin

Deze eigentijdse gravin heeft de harten van velen gestolen met haar unieke stijl, humor en betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties. Laten we eens een kijkje nemen in het leven van Eloise en ontdekken wat haar zo speciaal maakt.

Het is nauwelijks nodig om te zeggen dat Eloise van Oranje de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien is, maar we melden het voor de zekerheid toch maar. Maar eigenlijk moet je onder een steen hebben geleefd om deze gravinfluencer te hebben gemist.

Eloise Sophie Beatrix Laurence

Eloise, voluit Eloise Sophie Beatrix Laurence, is geboren op 8 juni 2002 en is de oudste kleindochter van prinses Beatrix. Ze is het enige kleinkind dat prins Claus nog bij leven heeft gezien.

Al in haar tienerjaren had ze een behoorlijke impact op de publieke opinie. Met haar opvallende modekeuzes en openhartige persoonlijkheid is ze uitgegroeid tot een stijlicoon en rolmodel voor veel jonge mensen.

Stijl en Verfijning

Als het gaat om stijl, is Eloise een trendsetter. Ze combineert moeiteloos moderne en klassieke elementen in haar outfits en weet altijd de perfecte balans te vinden. Van de rode loper tot informele gelegenheden, Eloise straalt met haar unieke kledingkeuzes en toont lef in het experimenteren met mode. Haar zelfverzekerde houding en vermogen om zichzelf te uiten door middel van kleding maken haar een inspiratiebron voor een nieuwe generatie. Ze deelt haar mening – altijd met humor – via haar populaire Instagram-account en ze is regelmatig op tv te zien. En dan niet zwaaiend vanaf een bordes, maar in badpak op een strand ver weg, met haar moeder reizend door Japan of op een terras met vrienden.

Humor

Naast haar indrukwekkende gevoel voor stijl, valt Eloise op door haar gevoel voor humor. Ze staat bekend om haar grappige en relativerende opmerkingen. Eloise gebruikt haar online platform niet alleen om te ‘pronken’ met haar leven als prinses, maar ook om eerlijk te zijn over de uitdagingen en onzekerheden waarmee ze wordt geconfronteerd. Haar eerlijkheid en openheid zijn een steun voor veel jonge mensen die zich kunnen identificeren met dezelfde worstelingen.

Maatschappelijke Betrokkenheid

Naast haar rol als stijlicoon en influencer, is Eloise ook zeer betrokken bij maatschappelijke kwesties. Ze zet zich in voor thema’s als duurzaamheid en mentale gezondheid, en gebruikt haar positie om bewustzijn te creëren en fondsen te werven voor relevante goede doelen. Haar betrokkenheid bij deze belangrijke kwesties laat zien dat ze haar titel en bekendheid gebruikt om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Daarin lijkt ze opvallend veel op haar moeder, prinses Laurentien, die zich ook vol passie inzet om de wereld een betere plek te maken. Ook de humor en het gevoel voor stijl doen aan prinses Laurentien denken. De lieve bedachtzame glimlach heeft ze dan weer van haar vader. Al zal ze van beide ouders nog veel meer mooie eigenschappen hebben meegekregen.

Den Haag

Gravin Eloise groeide op in Den Haag, in het Benoordenhout. Niet in een paleis, maar in een jaren-dertig-huis dat vanaf de straat nauwelijks opvalt. Ze heeft haar middelbare schooltijd doorgebracht op het Maerlant Lyceum in Den Haag. En van onze royalty watchers weten we dat ze gewoon met de fiets naar school ging, na school via een achterom haar fiets in de tuin zette en dan even op de trampoline sprong. En misschien is juist die heel gewone jeugd wel wat haar zo populair maakt. Anders dan haar nicht Amalia, met wie ze een heel sterke band heeft, mocht ze gewoon kind zijn en hoefde ze niet klaargestoomd te worden om koningin te worden, ooit.

Eloise 21 jaar

Op haar 21ste verjaardag, in 2023, kreeg ze veel media-aandacht. Zo toonde ze aan Vorsten voor het eerst het uitzicht vanuit haar nieuwe woning. Na een jaar intern op kamers bij de Hotelschool in Amsterdam woont ze nu met twee vriendinnen in een appartement aan een gracht in Amsterdam.

L’Oreal

Met bijna 400.000 volgers en een koninklijke titel is elk woord van Eloise al snel nieuws. Mede daarom is ze ook interessant voor grote merken. In 2023 werd ze ambassadeur van beautymerk L’Oréal. En de kans is groot dat we haar daarna op billboards in de wereldsteden van Europa zullen zien en ze nog bekender wordt dan ze al is.

Pamela van Oranje

Eloise had haar grootste mediaoptreden tot nu toe met haar deelname aan het RTL 4 programma Het perfecte plaatje. Ze was de eerste royal ooit die meedeed aan het programma en haar deelname alleen al werd landelijk nieuws. Toen ze zich tijdens het programma door mededeelnemer Rick Brandsteder liet strikken voor een badpak-shoot als ‘Pamela van Oranje’ ging dat ook niet onopgemerkt voorbij. Het zorgde voor veel ophef, maar ook voor leuke reacties van andere BN’ers die ook in badpak poseerden als bewijs dat ze achter de gravin stonden.

Eloise van Oranje grijpt in bij racistisch gesprek

lak na haar tv-deelname aan Het Perfecte Plaatje kwam Eloise alweer in het nieuws. Dit keer op een terras waar ze met een verborgen camera van PowNed werd gefilmd. Twee mannen op het terras die racistische taal uitkraamden, kregen de wind van voren van Eloise. Het geheel was in scene gezet, maar Eloise wist dat niet en haar reactie was oprecht en uit het hart. “Ik ga me niet anders gedragen omdat ik in een speciale familie zit,” zei ze tegen NRC Handelsblad.

Gravinfluencer

Een paar jaar geleden schreef ze een lifestylegids voor jongeren die voor het eerst op kamers gaan (zie afbeelding hieronder). Een fantastisch leuk boek met stijlvolle foto’s, tips en recepten. Ze heeft daar haar bijnaam aan overgehouden: de ‘gravinfluencer’. In 2020 zei ze tegen het Jeugdjournaal: “Ik denk dat best veel mensen het leuk vinden om te zien van ‘oh, het is ook gewoon een normaal meisje’. Ik zeg ook altijd maar: ‘ik ben een normaal meisje met een titel’. Ik kan er niets anders van maken eigenlijk. Het is niet dat ik me anders ga gedragen omdat ik in een speciale familie zit.”

Vriendje

Alles wat er in het leven van Eloise gebeurt is nieuws. Zo ook haar nieuwe vriendje. Begin juni 2023 is hij op de foto gezet door fotograaf Edwin Smulders, terwijl ze hem voorstelde aan haar oma (haar vriendje, niet Edwin:).

Tekst Royaltynl, Beeld ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

eloise
KLIK HIER