Dubbel genieten: koninklijke tweelingen

Dubbel genieten voor dezelfde moeite! Kijk je mee naar deze fijne foto’s van royal twins? Wauw, sommigen lijken echt veel op elkaar.

Geeft blauw bloed wellicht meer kans op het krijgen van een tweeling? Het is hoe dan ook smullen geblazen als er een koninklijke tweeling geboren wordt: dubbel de pret, dubbel de mooie plaatjes!

 

 

 

 

 

1. Monaco: prinses Gabriella en prins Jacques. Geboren uit het huwelijk tussen de Zuid-Afrikaanse voormalig zwemprofessional Charlene Wittstock en Albert II van Monaco. De tweeling is inmiddels 5 jaar en moeder Charlene deelt af en toe schattige kiekjes van ze op haar Instagram-account. Wat een good-looking broer en zus! Kan ook bijna niet anders, als Grace Kelly je grootmoeder was.

 

2. Nederland: het wordt weleens vergeten, maar ook prinses Margarita – dochter van prinses Irene en Carel Hugo van Bourbon-Parma (hij overleed in 1981) – is de helft van een tweeling. Jaime is haar tweelingbroer en hij is welgeteld 1 minuut jonger dan Margarita. Onderstaande té leuke foto stamt uit 1974, toen broer en zus 2 jaar waren.

 

3. voormalig Joegoslavië: in wat nu Servië is en daarvoor Servië-Montenegro heeft geheten, heeft voormalig kroonprins Alexander (ook: Aleksandar) II, met zijn vrouw Maria da Glória, in 1982 een knappe tweeling op de wereld gezet: zoons Filip (ook: Philip) en Alexander. Beiden zijn woonachtig in Amerika en Londen geweest, maar wonen inmiddels alweer even in thuisland Servië. Leuk detail: hun moeder, Maria, is zelf een Braziliaanse prinses.

 

LEES OOK:

4. Denemarken: de jongste 2 van de 4 kinderen van kroonprins Frederik en prinses Mary vormen een tweeling. Prins Vincent zag als eerste de buitenwereld, op 8 januari 2011. Een klein half uur later werd zusje Josephine geboren. Het Deense koningshuis deelt met enige regelmaat mooie foto’s van alle kinderen, in het bijzonder op een verjaardag of tijdens een vakantie. Grotere broer van de tweeling is prins Christian (14) en grote zus is Isabella (12).

 

5. België: prinsen Nicolas en Aymeric. Echte pubers, 14 jaar oud en ondanks het feit dat ze in ons buurland wonen lezen we relatief maar weinig over de broers. Dat kan wellicht verklaard worden door het feit dat hun vader ‘nogal eens’ wat aandacht voor zijn eigen persoon opeist: dat is namelijk prins Laurent. Ook wel bekend als het enfant terrible van het Belgische koningshuis, al schijnt hij wél een geweldige vader voor zijn kinderen te zijn. Nicolas en Aymeric en ook hun iets oudere zus Louise gaan naar een Franstalig lyceum in de Belgische stad Ukkel, vlak bij Brussel. Onderstaande foto is er eentje uit de oude doos, op de dag dat zij communie deden, in 2014.

LEES OOK:

 

Beeld: ANP, Instagram @detdanskekongehus, @hshprincesscharlene