Dit is het ‘reserveteam’ van The Firm

Herschikking van royals was al zichtbaar in het jubileumweekend.

Nu de Sussexen definitief zijn afgehaakt, Andrew er niet meer bij hoort en Charles een forse afslanking van de koninklijke familie heeft aangekondigd, maken de reserves zich klaar.

Dat zal ook wel moeten, want met alleen Charles, Camilla, Kate, William, de Wessexes en prinses Anne worden de ruim 2.000 officiële afspraken lastig. En dan heeft The Firm ook nog banden met 3.000 organisaties, die ook aandacht nodig hebben.

Bedenk daarbij ook dat de leden van het team of behoorlijk op leeftijd zijn, of in de jonge kinderen zitten. Die voorlopig niet beschikbaar zullen zijn, want school en verdere opleiding.

De verschillende openbare optredens afgelopen weekend lieten al zien hoe de toekomstige opstelling eruit zou kunnen gaan zien.

Voorop Peter Phillips en Zara Tindall met haar huidige echtgenoot Mike, volgens de Daily Telegraph het type normale Brit dat de Windsors goed kunnen gebruiken. Philips, de ex van Zara, leek er lang uit te liggen, onder meer door met zijn koninklijke credentials te zwaaien in een Chinese reclamespot. Nu lijkt hij weer in the picture voor een prominente rol.

De keurig getrouwde prinsessen Eugenie en Beatrice kunnen met iedereen overweg, en liggen dus goed.

De kinderen van Edward en Sophie doen het ondanks hun jonge leeftijd ook prima. Louise is nog maar 18, maar al flink zichtbaar. Onder meer als favoriet van wijlen Philip, met wie ze een passie deelde voor koetsen rijden. Over James is nog weinig bekend, maar die is pas 14 en heeft in ieder geval niets verkeerds gedaan.

Bij de beloftes zitten kleinzoons van Margaret, Gabriella Kingston en de kleinkinderen van de hertog van Kent. Aan talent kortom geen gebrek, maar de geschiedenis wijst uit dat het soms  raar kan lopen binnen een koninklijke familie.

LEES OOK:

ELIZABETH OP EIGEN KRACHT OP HET BALKON VAN BUCKINGHAM PALACE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Telegraph