Charlene Kapsel 2

Deze royals hebben een titel die best bijzonder klinkt

Soms gaat het wat verder dan een simpele ‘hertog’ of ‘hare majesteit’. Lees mee over deze prachtige, maar ook enigszins opvallende titels!

We trappen af met Charlene van Monaco. In het Engels spot je bij haar de afkorting HSH en die staat voor Her Serene Highness. In het Nederlands gebruiken we daarvoor: Hare Doorluchtige Hoogheid. Klinkt even chic als opmerkelijk, toch?

Charlene Kapsel 2

Eloise wordt sinds een jaar of 3 ‘gravinfluencer’ genoemd, een mooie combi van haar huidige leventje en de titel waarmee ze geboren is. Een andere titel voor haar naam is: Hooggeboren Vrouwe. Dat is ook haar officiële aanschrijftitel. Dan weet je dat, als je haar een Kerstkaartje wilt sturen.

Eloise Met Zusje Leonore In 2018 Screenshot Instagram

En prins Philippos, een neef van de Deense koningin Margrethe heeft niet zozeer een ‘vreemde’ titel als wel een dubbele: hij mag zich namelijk prins van Denemarken én van Griekenland noemen. Zijn moeder is de Deense prinses Anne Marie. Zijn vader de Griekse prins (ex-koning, na een staatsgreep jaren geleden) Constantijn II. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philippos van Griekenland en Denemarken dus.

France Napoleon Wedding

En wat dacht je van Princess Royal? Een beetje in de lijn van Queen Mum, want alles heeft een direct lijntje met Elizabeth. Anne, haar dochter, mag zich Princess Royal noemen. Doorgaans krijgt de oudste dochter van de koning of koningin in Groot-Brittannië de titel en zij behoudt ‘m dan haar leven lang. Zo lang Anne nog leeft, kan de titel niet aan iemand anders worden toegekend.

Anne Jarig 2
chanel
KLIK HIER

Beeld: ANP, ANP/EPA, Instagram @eloisevanoranje. @theroyalfamily

#Royaltynl