Victoria en Daniel

Beetje merkwaardige foto van Victoria

De Zweedse kroonprinses Victoria is met prins Daniel aan het reizen door Australië. Daar werd ook deze wat merkwaardige foto gemaakt.

Terwijl Victoria driftig in de weer is met een schop, kijkt Daniel geamuseerd toe, de handen op de rug. Jij liever dan ik, lijkt hij te denken.

Maar het heeft ongetwijfeld te maken met protocol, want zo gaan die dingen als je als royal officieel op reis bent in een buitenland.

Canberra

Daniel en Victoria, die vandaag hun verloving vieren, zijn nog steeds in de hoofdstad Canberra. Overdag werd de Australische Nationale Universiteit bezocht, waar de kroonprinses een toespraak hield.

Daarna ging het naar het nationale arboretum, waar de kroonprinses een boom plantte. Die moet nog jaren doen herinneren aan het bezoek. Een arboretum is een bomentuin, zoals je ook dierentuinen hebt. Maar dan met heel veel verschillende bomen in plaats van dieren.

Uiteraard werd ook het parlement bezocht, waar gesproken werd met vertegenwoordigers van de Australische regering.

Carl Gustaf

De kiekjes die Victoria en Daniel via Instagram verspreiden blijven luchtig. Dat is op zich een goed teken. De toestand van koning Carl Gustaf, die maandag aan zijn hart wordt geopereerd, is niet dermate ernstig dat ze hals over kop naar huis moeten.

Tip van de redactie: Bernhard

KLIK HIER
KLIK HIER
BESTEL HIER

kungahuset