Prinsjesdag: Vertrek Koninklijke Stoet Bij Paleis Noordeinde (pool)

Amalia in donkergroen op eerste Prinsjesdag, Máxima in ijsgrijs

Amalia draagt tijdens haar eerste Prinsjesdag in haar functie als Prinses van Oranje een donkergroene japon van voile en een hoed uit de collectie van haar moeder. De koningin koos voor een ijsgrijze japonmantel met een wikkelsjaal.

Máxima combineert de grijze jurk met een bijpassende hoed. De stof is gemaakt van gerecycled materiaal. De koningin draagt op haar jurk het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw. Koning Willem-Alexander draagt het draaginsigne Ridder Militaire Willems-Orde op een jacquet met grijs vest.

Prinses Amalia zorgt met haar donkergroene japon voor kleur. De Prinses van Oranje draagt het Ordelint en de ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

Prinses Laurentien koos voor Prinsjesdag een lichtroze japon gemaakt van crêpe cady en een hoed versierd met een zijden bloem. Volgens modekenner Josine Droogendijk gaat het om een jurk van Hardies. Op de jurk draagt Laurentien de versierselen behorende bij het Grootkruis in de Huisorde van Oranje. Prins Constantijn draagt de bouton van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

Prinsjesdag: Vertrek Koninklijke Stoet Bij Paleis Noordeinde (pool)
Prinsjesdag: Vertrek Koninklijke Stoet Bij Paleis Noordeinde (pool)

LEES OOK:

EERSTE ORANJEFANS VERZAMELEN ZICH BIJ SCHOUWBURG VOOR PRINSJESDAG

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en beeld: ANP