Hoessein

Alles over het koninklijke huwelijk

In het bijzijn van onder meer Amalia, Máxima en Willem-Alexander trouwt vandaag de Jordaanse kroonprins Hoessein.

Hoessein is de oudste zoon van koning Abdullah en koningin Rania. Hoessein is historicus en studeerde aan de Royal Military Academy Sandhurst in Engeland.

Rajwa Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif

Zijn bruid, de 29-jarige Rajwa Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif is de dochter van de Saoedische zakenman Khalid bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif en zijn vrouw Azza bint Nayef Abdulaziz Ahmed Al Sudairi.

Rajwa ging in Saoedi-Arabië naar school en studeerde aan de Syracuse University School of Architecture in de VS. Ze werkte enige tijd in Los Angeles bij een architectenbureau. Na het huwelijk wordt Rajwa officieel kroonprinses.

Koninklijke gasten

De twee trouwen in de tuin van het Zahran Paleis in de hoofdstad Amman, waar 30 jaar geleden koning Abdullah en koningin Rania trouwden. Ongeveer 140 gasten zullen deelnemen aan de huwelijksceremonie. Daarna volgt een processie door de straten van Amman naar het Al Husseiniya paleis.

Onder de koninklijke gasten niet alleen de Nederlandse afvaardiging. België wordt vertegenwoordigd door koning Filip en kroonprinses Elisabeth, het VK door William en Kate. Uit Zweden komen kroonprinses Victoria en prins Daniel, uit Noorwegen kroonprins Haakon. Verder zijn Juan Carlos en Sofia uit Spanje erbij en kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken.

eloise
KLIK HIER

Adelswelt

#Royaltynl