Martha Louise, D Urek Verrett

Sjamaan trekt portemonnee

Sjamaan Durek Verrett zal voor zijn huwelijk met prinses Märtha Louise zelf de portemonnee moeten trekken.

Het duurde even voordat sjamaan Durek Verrett en prinses Märtha Louise hun huwelijk concreet aankondigden. De bruiloft zal volgend jaar plaatsvinden in Geiranger, een pittoresk dorpje in het westen van Noorwegen, met een groots feest in het exclusieve Hotel Union.

Dat kost een paar centen, en die zal het paar zelf moeten ophoesten, want de staat betaalt geen cent mee. Sjamaan Durek Verrett en prinses Märtha Louise zullen alles zelf moeten betalen.

Ophef

‘De bruiloft van prinses Märtha Louise en Durek Verrett wordt niet gefinancierd door de koninklijke familie, maar particulier’, bevestigde Guri Varpe, hoofd van de communicatieafdeling van het paleis, aan de Noorse krant Se og Hør.

Bij de eerste bruiloft van Märtha Louise, met wijlen Ari Behn, was dat anders. De staat betaalde mee, en dat liep in de miljoenen, wat tot grote ophef leidde.

Het is niet officieel bekend waarom er werd besloten om ditmaal geen geld uit de staatskas te halen voor het huwelijk van Märtha Louise en Durek. Misschien voorziet het paleis dergelijke kosten niet voor een tweede bruiloft van een familielid.

Gezeur

Een andere reden is echter waarschijnlijker: prinses Märtha Louise is officieel geen werkend lid meer van de koninklijke familie. Het is wordt dus geen koninklijke bruiloft, dus hoeft de staat Noorwegen niets te betalen.

Of ze hebben gewoon geen zin in gezeur en zijn prima in staat hun bruiloft zelf te financieren, dat kan natuurlijk ook.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Se og Hør

#Royaltynl