Märtha Louise Royaltynl

Prinses Märtha Louise gewond tijdens ontsnapping

De Noorse prinses Märtha Louise is na een ontsnappingspoging uit de gevangenis van Drammen op de vlucht voor de politie.

‘Ik heb nog steeds littekens’, zegt prinses Märtha Louise, nadat haar debuut als realityster niet helemaal naar wens ging.

Prinses  Märtha Louise deed mee aan Discovery’s realityshow The Hunt, waar vier beroemde koppels tien dagen lang op de vlucht zijn voor een team van onderzoekers. Sinds Märtha Louise’s aanspreektitel officieel niet meer koninklijk is, heeft ze meer vrijheid om van alles te doen buiten het protocol om. Zo ook dus dit tv-programma, dat een beetje lijkt op ons Jachtseizoen, waar gravin Eloise aan mee deed.

Littekens voor Märtha Louise

De Noorse Märtha Louise, dochter van koning Harald en koningin Sonja, vormt een duo met actrice/model en schrijfster Tinashe Williamson. In het tv-programma gaat het er heftig aan toe als Märtha Louise samen met Tinashe Williamson uit de gevangenis van Drammen ontsnapt.

‘Dus ik spring elegant uit het raam’, zegt Märtha Louise in het Noorse televisieprogramma Goedenavond Noorwegen over het incident. ‘Sindsdien heb ik littekens.’ Haar knie is het zwaarst getroffen, maar operaties of hechtingen waren niet nodig.

Overigens zijn de littekens op haar ziel misschien wel erger dan die op haar knie. In 2019 maakte haar ex-man en vader van hun drie dochters, de Noorse schrijver Ari Behn op 47-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. In datzelfde jaar leerde ze haar huidige verloofde sjamaan Durek Verrett kennen. De relatie was in Noorwegen zo omstreden, dat ze uiteindelijk haar koninklijke taken neerlegde. Als alles goed gaat, treden ze volgend jaar zomer in het huwelijk.

Trailer Jagten, oktober 2023

Politie

Voor Märtha Louise waren de tv-opnames toch een heftige ervaring: ‘Je wordt erg paranoïde en je denkt echt dat je achtervolgd wordt door de politie. Het duurde een paar dagen voordat we weer normaal waren. We hebben daarna ingecheckt in een hotel, zodat we een paar dagen konden landen en alles konden bespreken. Omdat het zo intens en eng was.’ Ze denkt ook niet dat ze nog een keer zal meedoen.

Kijk hier naar de prinses terwijl ze uit het raam valt.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

eloise
KLIK HIER

TV2/i_am_marthalouise

#Royaltynl