Noorse Prinses Ingrid 20 Jaar Royalty Online

Prinses Ingrid viert verjaardag in het leger: ‘Begonnen aan eerste diensttijd’

Het is feest in Noorwegen: vandaag viert de Noorse prinses Ingrid Alexandra haar twintigste verjaardag.

De dochter van kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit brengt haar verjaardag niet thuis door, maar is momenteel bezig met haar diensttijd in het leger. Prinses Ingrid Alexandra de tweede in lijn voor de troonopvolging, direct na haar vader.

Lees ook: Vers van de pers: Ingrid Alexandra is op zichzelf gaan wonen

‘Gefeliciteerd met de verjaardag van prinses Ingrid Alexandra, die vandaag 20 jaar wordt’, schrijft het Noorse hof onder een foto van de prinses in haar uniform. ‘De prinses is begonnen aan haar eerste diensttijd in het ingenieursbataljon op de Skjold-legerplaats in Indre Troms’.

Haar commandant vertelde eerder aan de Noorse omroep NRK dat prinses Ingrid Alexandra dezelfde behandeling krijgt als alle andere soldaten. “Net als iedereen moet de prinses de vloer dweilen, haar bed opmaken en lessen volgen. We hebben dezelfde verwachtingen van haar als alle andere soldaten.” Gedurende twaalf maanden dient de prinses bij het Geniebataljon in Brigade Nord en wordt vervolgens gestationeerd in kamp Skjold in Indre Troms. Na de wervingsperiode wordt haar een dienstpositie toegewezen, waarbij ze een beroepsperiode doorloopt met een meer gespecialiseerde opleiding. Daarna volgt nog een periode van training en praktijk.

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES