Mette Marit

Noorse royals breken met traditie

Geen enkele Noorse royal was erbij toen een koninklijke trofee werd uitgereikt. Naar de reden kunnen we alleen raden.

Geen enkele Noorse royal was erbij toen een koninklijke trofee werd uitgereikt. Naar de reden kunnen we alleen raden.

Sportsklubben Brann had op 20 mei 2023 reden tot feestvieren. De voetbalclub versloeg Lillestrøm SK met 2-0 in de nationale bekercompetitie.

Tribune

Ze moesten hun overwinning echter vieren zonder leden van de Noorse koninklijke familie. Die zit al jaren bij de finale op de tribune, of het nou koning Harald is of een andere royal. Goed, Harald is wat aan het kwakkelen, Mette-Marit kampt nog steeds met een chronische kwaal en Ingrid Alexandra hangt de beest uit na haar eindexamen. Maar toch.

Succes

De teams moesten het doen met minister van Landbouw en Voedselvoorziening Sandra Borch en Lise Klaveness, voorzitter van de nationale voetbalbond.

Het hof wenste de spelers vooraf nog veel succes, maar: ‘Helaas kan de koninklijke familie de bekerfinale deze keer niet bijwonen,’

Volgens de officiële agenda had niemand van de koninklijke familie andere verplichtingen op het moment dat de bal ging rollen. Het is echter goed mogelijk dat de gezondheid opnieuw roet in het eten gooide van in ieder geval koning Harald en prinses Mette-Marit. Jammer is het wel.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

Gala

#Royaltynl