Mette Mari En Ingrid Alexandra Kop

Klederdracht Ingrid Alexandra kost een klein vermogen

Het staat haar fantastisch, maar er zit dan ook enorm veel werk in.

We zagen de prinses al eerder in traditionele Noorse klederdracht, net als haar moeder Mette-Marit. Op de nationale feestdag droeg Ingrid Alexandra weer dat prachtige kostuum – waar heel wat uren in zijn gaan zitten.

Het heet ‘Bunad’ en was een cadeautje van grootouders Sonja en Harald, voor de belijdenis van de prinses 3 jaar geleden. Het ontwerp gaat helemaal terug tot 1810.

Mette Mari En Ingrid Alexandra
Mette Mari En Ingrid Alexandra

Het kostuum heeft echter niet alleen een emotionele waarde voor de Noren. Het maken van een bunad duurt een jaar. Het totale bedrag dat gemoeid is met de vervaardiging bedraagt bijna 6.000 euro!

De bunad’s verschillen per regio in vorm, patroon en kleurvariaties. De prinses heeft tijdens het productieproces een aantal details zelf  bepaald. Het gaat dan ook om een volstrekt uniek kledingstuk dat de smaak van de prinses weerspiegeld.

De initialen van de prinses en de confirmatiedatum zijn in de stof van het kostuum geborduurd. Een uniek detail is ook de geborduurde Noorse leeuw aan de onderkant van de rok. De Noorse leeuw is het symbool van het Noorse koningshuis en het wapenschild van de koninklijke familie.

LEES OOK: 

KIJKEN! NOORSE ROYALS OP DE LANGE LATTEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Gala Beeld: detnorskekongehus