Ingrid Alexandra 19 2023

Ingrid Alexandra doet het weer!

Vandaag viert de Noorse kroonprinses Ingrid-Alexandra haar 19e verjaardag, en dat doet ze helemaal in stijl.

Ze is mooi, ze heeft stijl en ze is zo stoer als wat. Ingrid-Alexandra. Ze vloog in een straaljager van de Noorse luchtmacht. Trainde mee met de elitetroepen. Is een surfer van formaat. En sprong op 6 kilometer uit een vliegtuig!

Niet schrikken, ze kwam veilig weer op de aarde terecht, want parachute, maar stoer is het wel.

Duracell

Haar ouders Mette-Marit en Haakon noemen haar niet voor niets ‘onbevreesd, creatief en beschermend’.

‘Ik weet nog dat we haar probeerden te leren skiën. Het was verbazingwekkend omdat ze op een of andere manier niet opgaf, ze wilde niet stoppen. Dus namen we haar van jongs af aan mee op lange skitochten’, vertelde prinses Mette-Marit aan de publieke omroep NRK in een interview over de ambitie van haar dochter. “Ja, een beetje zoals een Duracell’, zegt Haakon gekscherend tegen zijn vrouw. ‘Je hoefde Ingrid Alexandra alleen maar neer te zetten en dan marcheerde ze gewoon weg’, herinnert Mette-Marit zich.

Dat prinses Ingrid Alexandra vandaag zo zelfverzekerd is, is vooral te danken aan haar opvoeding. ‘Het is belangrijk voor ons om zoveel mogelijk veiligheid te creëren voor Ingrid en voor alle drie de kinderen’, legde prins Haakon uit. ‘Maar tegelijkertijd is er een publieke kant aan ons leven waar we ons ook mee moeten identificeren. Dus dat is het evenwichtsspel waar we mee leven.’

Verkering

Het Noorse hof deelde twee foto’s, die allebei de kanten van de kroonprinses laten zien. En heren met ambities: ze heeft al enige tijd vaste verkering. Officieel mogen we dat van het hof niet weten, maar…

Hij heet Magnus Heien Haugstad was er al bij op het vorige verjaardagsfeest van de prinses. Ineens was Magnus in beeld, zonder verdere toelichting.

Daarna kwam hij op de verjaardag van Mette-Marit in Skaugum, in een auto die door de prinses werd bestuurd, waar ook labradoodle Molly Fiskebolle aan boord was.

Later is hij met de koninklijke familie met vakantie geweest in Zuid-Europa geweest en doet de prinses geen pogingen om dat geheim te houden. Volgens getuigen zaten de twee al in het vliegtuig innig hand in hand.

Máxima

Overigens moesten wij meteen aan onze eigen Máxima denken, toen we van de parachutesprong hoorden. De koningin maakte vorig jaar ook een parachutesprong, maar deed dat niet solo, zoals Ingrid-Alexandra. Het was een zogenaamde ‘tandemsprong’, met een lid van het Korps Commandotroepen. Het was wel voor het eerst dat de koningin een parachutesprong maakte.

‘Het was heel spannend’, zei ze stralend toen ze weer met beide benen op de grond stonf. ‘Natuurlijk word je zenuwachtiger naarmate het moment komt. Onderweg naar beneden moest ik echt tegen mezelf zeggen: je moet nog ademen.’

LEES OOK: 

LIEFDESGERUCHTEN OVER INGRID ALEXANDRA

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: detnorskekongehus