Willem Alexander Doet

Zien: Máxima in de regen

Het zit Willem-Alexander en Máxima niet mee. De laatste dag in Slowakije verregend, en regen tijdens NLDoet.

Niet dat ze zich daar iets van aantrokken, maar sneu was het wel. De traditie is nu eenmaal dat ze weer of geen weer de handen uit de  mouwen steken. Dat deden ze dan ook, ook al kwam het met bakken naar beneden in Zoetermeer.

Daar hielpen Willem-Alexander en Máxima in Wijktuin Noordhove, een kruidentuin en sociale groente- en bloementuin, waar mensen met verschillende achtergronden met elkaar werken.

Modderboel

In gedachten was Willem-Alexander ook bij de vrijwilligers in de rest van het land: ‘Er zijn ongetwijfeld allemaal NLdoet-klussers die in de stromende regen staan.’

Willem-Alexander begon de dag in de kruiden- en groentetuin, waar hij hielp met het verplaatsen van aarde in kruiwagens. Die ochtend waren vrijwilligers alvast begonnen, maar er was nog ‘genoeg te doen’, constateerde de koning, die in een spijkerbroek en op regenlaarzen fanatiek te werk ging.

Door de regen was het een flinke modderboel in de tuin en de koning zag het daarom ook misgaan:

‘Het gras overleeft het niet.’

Regen

Ondertussen hielp koningin Máxima bij het schilderen van een tafel. Dat deed ze vol overgave en toewijding. Toen er wat regen op de tafel druppelde klampte ze gelijk een vrijwilliger van het Oranje Fonds aan:

‘We hebben een probleem, er valt allemaal water op de tafel’, zei ze.

Tijdens het schilderen kletste de koningin wat af met de vrijwilligers, over het moederschap en over de kinderen.

Bij het vertrek, iets eerder dan gepland vanwege het slechte weer, zwaaide het paar nog even naar de vrijwilligers. Volgend jaar moet het wel iets beter weer worden, vond de koning.

Maxima Doet
Maxima Doet

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
KLIK HIER
BESTEL HIER

ANP