Koningspaar Bij Bijeenkomst Schuldenpact (rotapool)

Wordt het een ongekend rustige week voor Willem-Alexander en Máxima?

Voor de meeste delen van ons land start vandaag het gewone leven weer, na een week herfstvakantie. Zo ook voor harde werkers Willem-Alexander en Máxima. Maar óf zij deze week zo hard aan het werk gaan, is nog maar de vraag.

Nee, zij hebben zich vooralsnog niet afgemeld met – bijvoorbeeld – griepklachten. Wel is het zo dat de koninklijke agenda, althans officieel, opvallend leeg is. Het enige dat erin terug te vinden is, is een afspraak voor een videobelgesprek tussen de koning en werknemers uit de medische wereld op Curaçao.

Ook in juli kwam naar buiten dat de koninklijke agenda maar magertjes gevuld was. Werkbezoeken en dergelijke werden toen weer stap voor stap opgeschaald. Maar in werkelijkheid bleken niet alle geplande afspraken gecommuniceerd te worden met ons, het publiek. Dat lijkt nu weer het geval te kunnen zijn. Dus mocht Willem-Alexander onverwacht in je buurt opduiken deze week, grote kans dat de afspraak of het bezoek ‘stil’ is gehouden. Dit om te voorkomen dat grote groepen belangstellenden hem komen opzoeken. En daarmee de kans op verspreiding van corona vergroten.

Overigens is er nóg en reden te bedenken voor het ‘stilhouden’ van afspraken en uitjes buiten de deur. Na alle ophef over de Griekenland-vakantie van onze koninklijke familie is Nederland na de herfstvakantie weer aan het werk. En geldt ook voor Willem-Alexander en Máxima dat zij zich weer voor het eerst sinds het debacle in het openbaar zullen vertonen. Naar verwachting zullen lokale journalisten nog wel wat vragen hebben voor de koning, over de ongelukkig getimede vakantie.

Willem-Alexander bij een eerder werkbezoek aan een bijzondere boomgaard in Zoetermeer.

Willem Alexander Zoetermeer 1

LEES OOK:

5x royals in prachtige rode jurken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP