Netherlands King Visits Village In Context Of Corona Crisis

Willem-Alexander tussen de perenbomen in deze Zuid-Hollandse stad

Een boomgaard in Zoetermeer had vanmiddag de eer onze koning te mogen verwelkomen. Het Gilde Stadstuiniers is een project gestart dat onder meer door het Oranjefonds wordt ondersteund, waarvan Willem-Alexander en Máxima beschermheer en -vrouwe zijn.

In het Hof van Seghwaert in Zoetermeer bezocht de koning vanmiddag de Gilde Stadstuiniers. Hij kreeg onder meer uitleg over het project ‘De kracht van groen Zoetermeer’, dat mede ondersteund wordt door het Oranjefonds. Willem-Alexander en Máxima zijn beschermheer en -vrouwe van dat fonds.

Met het project wordt geprobeerd mensen in de buurt bewust te laten worden van het stads- en parkgroen, de wijktuinen, moestuinen en de boomgaarden. Doel is tevens om wijkbewoners, vrijwilligers en mensen met een beperking met elkaar in contact te brengen. Samen kunnen zij dan genieten van en werken met het groen in de omgeving.

Het Hof van Seghwaert is een historische perenboomgaard. En sinds 6 jaar wordt de gaard ook gebruikt als ontmoetingsplek en officiële wijktuin. Bewoners van een verpleeghuis (voor mensen met dementie) in de buurt komen er graag wandelen en scholieren plukken er in het najaar peren met hun school. Willem-Alexander bezocht de perengaard overigens onaangekondigd. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat de royals ervoor moeten zorgen dat hun werkbezoekjes niet te veel aandacht en daarmee mensen trekken, in verband met de nog altijd geldende coronamaatregelen.

Vandaag wandelde Willem-Alexander ook nog zelf door de gaard, praatte hij spontaan met de aanwezige vrijwilligers én konden de konijnen, kippetjes en bijen op het terrein rekenen op een koninklijke begroeting.

Willem Alexander Zoetermeer 1


Willem Alexander Zoetermeer 2
Willem Alexander Zoetermeer 3

Lees ook:

Té grappig: Ajax laat voetbalshirt bij Willem-Alexander bezorgen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis