Zó veel afspraken staan er in de koninklijke agenda voor deze week

Je mag driemaal raden hoe vol (of leeg?) de agenda voor Willem-Alexander en Máxima is de komende dagen. Nieuwe week, nieuwe kansen, nieuwe normaal?

Het is opvallend rustig voor onze royals. Is het de aanstaande zomervakantie? Zijn het de naweeën van corona? Helemaal duidelijk is het niet, maar er staan slechts 2 afspraken in de agenda voor de komende week. Ten eerste gaat Willem-Alexander voor het eerst sinds februari weer geloofsbrieven ontvangen. Dat lag tijdelijk stil vanwege corona. Het is echter niet gemeld welke gasten hij hiervoor ontvangt, op Paleis Noordeinde.

En ten tweede reikt Máxima op 9 juli alsnog de Appeltjes van Oranje uit. Deze prijzen voor mensen die zich op een succesvolle manier inzetten voor cultuurbehoud, worden tijdens een speciale ‘corona-proof’ awardshow virtueel overhandigd aan de winnaars, door Máxima.

Toch kunnen we er met enige zekerheid van uitgaan dat de twee wél nog wat meer bezoekjes afleggen hier en daar. Eerder bleek bij vooraf aangekondigde bezoeken van Willem-Alexander en Máxima – door het hele land – dat de toeloop van geïnteresseerden soms te groot was en daarmee niet meer goed aan de coronamaatregelen werd voldaan. Met die reden worden sindsdien sommige bezoeken niet meer aan de grote klok gehangen. Onlangs nog bracht Willem-Alexander een verrassingsbezoek aan een perenboomgaard in Zoetermeer, wat leuk uitpakte en mooie foto’s opleverde.

Lees ook:

Belgische koning ontvangt coronahelden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP