Willem Alexander En Richard Krajicek

Willem-Alexander neemt alvast een kijkje in Rotterdam

Met Koningsdag neemt hij de hele familie mee, ditmaal ontpopte hij zich als tenniskenner.

Niemand minder dan Wimbledon-winnaar Richard Krajicek was onder de indruk van de kennis van koning Willem-Alexander. De koning bezocht zondag de finale van de vijftigste editie van het ABN AMRO Open en nam op de tribune op het centercourt plaats naast de toernooidirecteur.

Medvedev

‘Hij heeft er zeker wel kijk op en zei ook dat hij zelf best vaak tennist’, zei Krajicek tijdens zijn terugblik op het toernooi. ‘Hij observeert goed en zag bijvoorbeeld als eerste in ons groepje dat Jannik Sinner tussen de punten wat moeilijker liep.’

De Italiaan Sinner moest in de eindstrijd zijn meerdere erkennen in de Rus Daniil Medvedev. Het werd 5-7 6-2 6-2 na bijna 2,5 uur. De hele finale zat Willem-Alexander in de boxen achter de baan naast Krajicek:

Tom Okker

‘We hebben het over van alles gehad en hij wist heel veel van tennis af. Hij leefde erg mee, maar hij had geen voorkeur en klapte voor beide spelers veel. Hij was gewoon voor een mooie finale.’

Voorafgaand aan de finale bezocht de koning de expositie met hoogtepunten uit de geschiedenis van het ATP 500 toernooi. In 1974 werd het eerste toernooi gewonnen door de Nederlander Tom Okker. De Zwitser Roger Federer is de recordhouder. Hij deed negen keer mee, won drie keer het enkelspel en twee keer het dubbelspel.

Tip van de redactie: Bernhard