The Royal Couple Closes The First Six Months With A Photo Session

Willem-Alexander en gezin weer op Nederlandse bodem

Het gezin vierde vakantie op het Griekse eiland Milos. Maar net als alle andere kinderen in Nederland, moeten ook Amalia, Alexia en Ariane gewoon weer naar school vanaf vandaag.

Het Griekse eiland Milos kon deze zomer rekenen op koninklijk bezoek. Want het werd geen ‘staycation’ voor Willem-Alexander, Máxima en hun dochters. Ze verbleven in de Griekse zon vanaf 17 juli. En kwamen gisteren pas weer thuis. Toen werd het regeringstoestel ingezet om het gezin op te halen, uit de Griekse hoofdstad Athene.

Willem-Alexander en Máxima kregen uit verschillende hoeken kritiek, toen een foto online verscheen waarop zij poseren met de eigenaar van een restaurant, op het vakantie-eiland. Er werd onderling niet voldoende afstand gehouden en veel mensen waren van mening dat de koning en koningin daarmee niet bepaald het goede voorbeeld gaven.

In een korte verklaring na het verschijnen van de foto, gaven ze aan dat het inderdaad niet handig was. En afstand houden tot anderen net zo belangrijk blijft als voorheen. Willem-Alexander had voor de zomer aangegeven erg te hopen op het kunnen oppakken van zijn ‘normale’ agenda, na de zomer. Inmiddels is echter wel duidelijk dat in verband met corona ook in Nederland gewoon nog afstand gehouden moet worden. En dat de werkbezoeken die hij en Máxima (zullen gaan) afleggen, niet altijd groot worden aangekondigd, om te voorkomen dat er groepen mensen ontstaan die een glimp willen opvangen van de royals.

Lees ook:

Schoolleven wordt heel anders voor Spaanse prinsessen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @koninklijkhuis