Spain Royals Holidays

Schoolleven wordt heel anders voor Spaanse prinsessen

De dochters van koning Felipe en koningin Letizia, Leonor en Sofia, mogen volgende maand voor het eerst sinds maart weer naar school. Het schoolleven zal vanwege de strenge coronamaatregelen echter niet hetzelfde zijn als voorheen. Minister Isabel Celaá van onderwijs maakte afgelopen week bekend dat alle leerlingen die ouder zijn dan zes jaar op school een mondkapje moeten dragen.

Daarnaast wordt van elke leerling bij aankomst de temperatuur gemeten. En dat geldt trouwens ook voor de leerkrachten. De minister wil ook dat de klaslokalen goed worden geventileerd en dat waar mogelijk de ramen altijd openblijven. Daar blijft het niet bij, want leerlingen moeten minstens vijf keer per dag hun handen grondig wassen.

De veertienjarige prinses Leonor en haar dertienjarige zusje Infanta Sofía gaan sinds 2013 naar het college Santa María de los Rosales. Dat is een exclusieve katholieke privéschool, waar het schoolgeld 7000 euro per leerling kost. De school zegt “de volledige ontwikkeling van de persoonlijkheid van de studenten” te garanderen.

Lees ook:

Royals en hun sterrenbeelden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.